majql Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Na nowy sezon mam zamiar zmienić ramę, bo obecny Dartmoor Hornet jest trochę za mały na dłuższe wycieczki. I tu pojawia się moje pytanie. Jaką polecilibyście ramę pod 186cm tak do 600zł. Zależało by mi aby sztyca miała śr. 31.6. Razem z ramą do wymiany pójdzie amor na jakiś 100mm. Z góry dzięki za wszystkie propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Rama Accent El'Nino + XCR,Tora,Raidon,Dart 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majql Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Tylko trudno dostać El Nino 19" w kolorze innym niż srebrny, a taki nie do końca mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Coo zobacz na allegro albo zamawiasz u producenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 polecam http://lemonbike.eu/product_info.php?products_id=1264 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majql Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A jak wygląda sztywność tego No Saint'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Mogę porównać do Accenta El Norte. Rama No Saint na pewno jest sztywniejsza od Accenta,szczególnie zauważyłem to w okolicy suporta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 tylko El'Nino tańsze o 150zł Zawsze mozna w zamian kupić lepszy amorek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majql Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ale nigdzie nie ma już El Nino 19" w kolorze innym niż srebrny. Nawet na stronie velo, które jest dystrybutorem Accenta. Na allegro jest 19 czarno-czerwone ale to jest rocznik 2007 czyli ten jeszcze nie do końca udany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 http://allegro.pl/nowa-rama-el-nino-mtb-wyprzedaz-2011-sprawdz-i2009718555.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majql Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Widziałem to, ale gdzie masz napisane że jest dostępny rozmiar 19"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Moze bys napisał czy mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matekbuster Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Na nowy sezon mam zamiar zmienić ramę, bo obecny Dartmoor Hornet jest trochę za mały na dłuższe wycieczki. I tu pojawia się moje pytanie. Jaką polecilibyście ramę pod 186cm tak do 600zł. Zależało by mi aby sztyca miała śr. 31.6. Razem z ramą do wymiany pójdzie amor na jakiś 100mm. Z góry dzięki za wszystkie propozycje. Ponadto - napisałeś że hornet jest za mały na dłuższe wycieczki...tzn jakie? Fajnie byłoby wiedzieć do jakiego dystansu jest w miarę komfortowy, a kiedy staje się uciążliwy. Ostatnio po prostu zmieniłem styl z nabijania kilometrów na jazdę po lesie i próbuję odnaleźć się w czymś na podobę enduro, stąd chęć takiej zmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilio3 Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Może trochę propozycja droższa niż chcesz ale jak by dobrze poszukać to może i taniej będzie http://allegro.pl/merida-trail-hfs-1000-rozm-19-nowa-gladkie-s-i2048761235.html z tym że do twojego wzrostu to polecił bym 17 cali, ramka fajna do xc jaki enduro, założyć tam jakiś amorek 120-130 skoku i naprawdę fajny i wygodny rowerek się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Kolega ma 186 cm wzrostu, więc nie rozumiem skąd polecanie 17" ramy. Właśnie te 19" byłoby świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Kolega ma 186 cm wzrostu, więc nie rozumiem skąd polecanie 17" ramy. Właśnie te 19" byłoby świetne. U Nas to takie skrzywienie jest na kupowanie za małych ram. A jak ktoś usłyszy Enduro to już w ogóle. I tak dobrze że mu nie nikt nie polecil 16". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majql Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Maksymalny dystans jaki zrobiłem w tamtym roku to 120km, z czego tak tak 80% było po asfalcie. Za mały jest dlatego, bo nie mogę wyprostować nogi do końca i na prostych i pod górkę strasznie mnie to męczy. Dodatkowo zmęczenie potęgowały opony: Mountain Kingi 2.4. W tamtym sezonie zrobiłem dokładnie 2700km z czego może 250 było w terenie stąd chęć zmiany na coś większego i lżejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 W takim wypadku jak piszesz to rower do XC w ogole nie ma sensu. Kup sobie lepiej ramę Cross. Będzie Ci się znacznie lepiej jeździlo po asfalcie a i do lasu tez sie da nim spokojnie wjechac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.