Skocz do zawartości

[do 2000zł] Miasto, lasy, łąki

avacs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję wytrzymałego roweru ze względu na moje duże gabaryty (113kg, 190cm). Mam do wydania 2000 zł. Nie zaczynam przygody z jeżdżeniem ale szukam nowego roweru (obecnie Kross Hexagon x2 na którym śmigam ok. 5lat). Preferuję długie trasy przez leśne ścieżki czy polne dróżki. W rowerze potrzebuję mocnych kół i innych części narażonych na największe obciążenia. Waga nie gra znaczącej roli ważniejsza dla mnie jest wytrzymałość. Na hamulcach hydraulicznych mi nie zależy. Co mi polecacie jako fachowcy a na pewno bardziej obeznani odemnie. Znajomy polecił mi na moje gabaryty Krossa Level b3 ale on przekracza mój budżet. A no i rower miałby być w mojej wyobraźni MTB ale do jazdy bez szaleństw, skoków itp. Po prostu ma być mocny i się podemną nie rozsypać

Pozdrawiam

Napisano

[rower] Merida HFS 2000-V - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa tu masz opis tego roweru.

Ja bym zrobił tak: kupił ten rowerek i ewentualnie sprzedał ramę jak będze za mała.

Super porada :thumbsup: . Nie ma to jak kupować rower po to żeby sprzedawać ramę, szukać kolejnej i przekładać wszystkie szpeje. :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Ten Kellys slabiutko choćby z tego względu że amor nie wytrzyma Twojej wagi.

Napisano

Super porada :thumbsup: . Nie ma to jak kupować rower po to żeby sprzedawać ramę, szukać kolejnej i przekładać wszystkie szpeje. :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Ten Kellys slabiutko choćby z tego względu że amor nie wytrzyma Twojej wagi.

tak. rada tak doskonala ze jej nawet nie komentowalem. Jak wspomnialem wyzej szukam nowki. Co sadzicie o tym b3 ?? Przekracza budzet ale moze warto?

W każdym bądź razie szukam roweru który będzie dostępny w sklepach normalnych (nie internetowych) żebym mógł się przymierzyć i jeśli sprzedawca umożliwi przejechać się.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...