avacs Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Poszukuję wytrzymałego roweru ze względu na moje duże gabaryty (113kg, 190cm). Mam do wydania 2000 zł. Nie zaczynam przygody z jeżdżeniem ale szukam nowego roweru (obecnie Kross Hexagon x2 na którym śmigam ok. 5lat). Preferuję długie trasy przez leśne ścieżki czy polne dróżki. W rowerze potrzebuję mocnych kół i innych części narażonych na największe obciążenia. Waga nie gra znaczącej roli ważniejsza dla mnie jest wytrzymałość. Na hamulcach hydraulicznych mi nie zależy. Co mi polecacie jako fachowcy a na pewno bardziej obeznani odemnie. Znajomy polecił mi na moje gabaryty Krossa Level b3 ale on przekracza mój budżet. A no i rower miałby być w mojej wyobraźni MTB ale do jazdy bez szaleństw, skoków itp. Po prostu ma być mocny i się podemną nie rozsypać Pozdrawiam
blackiwan Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Jeżeli mogą być używki to proponuje coś takiego: http://allegro.pl/merida-hfs-2000-model-2008-i2043355738.html
avacs Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Napisano 9 Stycznia 2012 Jeżeli mogą być używki to proponuje coś takiego: MERIDA HFS 2000 model 2008 (2043355738) - Aukcje internetowe Allegro Wydaje mi się być troszkę za mały. A poza tym wolałbym jednak nówkę. Ale widzę że ta Merida ma dobre części SRAM-y i koła DT
blackiwan Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/50163-rower-merida-hfs-2000-v/ tu masz opis tego roweru. Ja bym zrobił tak: kupił ten rowerek i ewentualnie sprzedał ramę jak będze za mała.
avacs Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Napisano 10 Stycznia 2012 A co powiecie o tym. http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=28031&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=320 Podoba mi się estetycznie. Mam nadzieję że części też są dobre i wytrzymałe.
piotrek431 Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 Merida lepsza. Ten co podałeś ma napęd głównie acera czyli niska klasa. O hamulcach dużo opini nie ma ale za dobre pewnie nie są
Peterp079 Napisano 10 Stycznia 2012 Napisano 10 Stycznia 2012 [rower] Merida HFS 2000-V - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa tu masz opis tego roweru. Ja bym zrobił tak: kupił ten rowerek i ewentualnie sprzedał ramę jak będze za mała. Super porada . Nie ma to jak kupować rower po to żeby sprzedawać ramę, szukać kolejnej i przekładać wszystkie szpeje. :wallbash: Ten Kellys slabiutko choćby z tego względu że amor nie wytrzyma Twojej wagi.
avacs Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Napisano 10 Stycznia 2012 Super porada . Nie ma to jak kupować rower po to żeby sprzedawać ramę, szukać kolejnej i przekładać wszystkie szpeje. :wallbash: Ten Kellys slabiutko choćby z tego względu że amor nie wytrzyma Twojej wagi. tak. rada tak doskonala ze jej nawet nie komentowalem. Jak wspomnialem wyzej szukam nowki. Co sadzicie o tym b3 ?? Przekracza budzet ale moze warto? W każdym bądź razie szukam roweru który będzie dostępny w sklepach normalnych (nie internetowych) żebym mógł się przymierzyć i jeśli sprzedawca umożliwi przejechać się. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.