Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] Zabezpieczenie w okolicach 100 zł

kiepski96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Poszukuję zapinki rowerowej w cenie około 100 zł.

Miałem dotąd zapinkę typu pancerz za 30 zł ze sklepu rowerowego (kupiłem, bo sprzedawca powiedział, że to najlepsza ze sklepu ) .

Ale wczoraj przed szkołą zapinka prawie się poddała złodziejowi.

Gumowa osłonka została przecięta nożem, pierścienie też nie wytrzymały.

Był dostęp do linki, ale nie zostałą ona przecięta,naszczęście.

Jestem w stanie wydać około 100 zł, i tak to dla mnie dużo, więcej nie będę w stanie zorganizować.

Zakładam temat o zapięciach poraz enty, ponieważ we wszystkich innych tematach nie działają linki z allegro.

Pozdrawiam

Napisano

Przykro mi, za taka kwotę będzie tylko i wyłącznie wynalazek nieco tylko opóźniający kradzież....

Proponuję do czasu uzbierania kasy nie spuszczać roweru z oczu, nigdzie nie zostawiać...

W sumie lepiej dorzucić 2 stówy niż stracić rower...

Napisano

Podstawowe pytanie brzmi czy wolisz łańcuch czy u-lock, do 100 zł nie ma nic z wysoko jakościowej stali.

Z tych tańszych zastanów się nad: MAGNUM 3040, LOX BY MAGNUM 7001, BLACKBURN Folsom 2012. Ale pamiętaj o jednym te zabezpieczenia to nie są jakiś znanych firm i nie jestem ci w stanie zagwarantować ich wytrzymałości. Decyzja należy do ciebie.

Napisano

Otwieranie długopisem dawno zostało rozwiązane. Hmm.. jeżeli chodzi o łańcuch... dobre nożyce i po temacie... poszukaj na forum. Były tematy o tym i to sporo, włącznie z nazwą i modelem felernego zapięcia, co to długopisem był otwierany.

W którymś z wątków były filmiki ile namęczyli się z U-lockiem, a jak szybko "rozpięli" nożycami łańcuch...nawet motocyklowy.

Zdecydowanie wstrzymałbym się z kupowaniem wynalazków za 100 zł.... odczekaj, przemęcz się, pilnuj roweru, nie zostawiaj nigdzie, dołóż wspomniane 200 zł i ...... również zwracaj uwagę na rower i staraj się go nie zostawiać, a jak już to pod opieką :icon_cool:

Napisano

W szkole trudno zostawić bez opieki :)

Na budżet ucznia to i tak dużo

WIęc pewnie wezmę tego ulocka za 100 zł

A pozatym to da radę go przeciąć nożycami ?

I czy zabezpieczenie

U-lock Kryptonite series 4 jest dobre ?

Napisano

Jeśli maja dobre nożyce to na pewno się da, ale i tak jest to lepsze rozwiązanie niż linka pancerna. Pocieszeniem może być tylko sytuacja w której obok twojego roweru będą stały rowery zabezpieczone zwykłą linką. Pamiętaj żeby modrzę przypiąć rower, czyli nie za przednie koło które można odkręcić.

Kryptonite U-Lock Evolution Series 4 to jest wyższa półka nożycami nie przetniesz.

Napisano
Kryptonite U-Lock Evolution Series 4 to jest wyższa półka nożycami nie przetniesz.

Wszystko da się przeciąć, kwestia czasu i wielkości nożyc. Ale tak Evo4 to już solidniejszy sprzęt.

Z ciekawości jaki masz rower i gdzie przy szkole się przypinasz? Może da się bardziej na widoku z portierni lub udałoby się wygospodarować kawałek miejsca na rowery w szatni?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Jak złodziej przychodzi z mocnym postanowieniem kradzieży, to nie ma zabezpieczenia, które go powstrzyma. Ale ulock, nawet tańszy skutecznie zniechęca przypadkowego złodzieja, bo jest trudniejszy do przecięcia niż każda linka czy większość łańcuchów i taki złodziej woli szybko i przyjemnie ukraść rower przypięty linką, a takich nie brakuje. spośród wszystkich ukradzionych rowerów o których słyszałem, tylko jeden był zabezpieczony ulockiem, reszta to linki i łańcuchy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...