Dracus Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 Witam Wszystkich na forum. Poszukuję roweru głównie do jazdy w różnym terenie (preferuję raczej szybszą jazdę ) jak i do poruszania się po mieście. Mam 178 cm wzrostu oraz wagę około 110 kg (rower ma służyć jako narzędzie do zrzucenia balastu ). W związku z moją dużą wagą oraz moim sposobem jazdy chciałbym wybrać rower wytrzymały . Co do moich preferencji fajnie by było jakby to byłby sprzęt z jakąś możliwością rozwoju. Nie wiem jaki typ amortyzatora powienien zawierać rower jednak fajnie by było jakby miał blokadę skotu lub coś w tym stylu. Poprzednio miałem Authora Kinectica z 2005 roku w wersji 17 calowej z amorkiem RST Gila 80 mm z regulacją wstępnego naprężenia, ale musiałem go zostawić w domu ze względu na przeproawdzke. Rowerek chodził bardzo fajnie w terenie jedynie przy obecnej mojej wadze amorek się bardzo szybko dobija i przy samym wejści na rower jest lekkie ugięcie ;/. Prosiłbym o jakieś propozycje sprzętowe które będą miały możliwość rozwoju co już wcześniej powiedziałem nie mam specjanych preferencji markowych oraz sprzętowych. Chociaż wolałbym przerzutkę 27 biegową. Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Dracus Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Napisano 9 Stycznia 2012 Widzę że nikt nie odpisał w takim razie zadam pytanie jaki amortyzator powinien mieć taki rower aby wytrzymał mnie na razie przynajmniej. Z rowerów przeglądanych przeze mnie zauważyłem: Trek 4500 disc 2012 Kellys Salamander grey 2011 Cube Analog 2012 albo 2011 Author Dexter 2012 Czy ktoś może któryś z nich używał i może mi pomóc albo polecić jeszcze inny Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.