Skocz do zawartości

[do 2300 zł] Wytrzymały rower w teren i dość wygodny do miasta - dla "dużej" osoby

Dracus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich na forum.

Poszukuję roweru głównie do jazdy w różnym terenie (preferuję raczej szybszą jazdę :) ) jak i do poruszania się po mieście.

Mam 178 cm wzrostu oraz wagę około 110 kg (rower ma służyć jako narzędzie do zrzucenia balastu :) ). W związku z moją dużą wagą oraz moim sposobem jazdy chciałbym wybrać rower wytrzymały :).

Co do moich preferencji fajnie by było jakby to byłby sprzęt z jakąś możliwością rozwoju. Nie wiem jaki typ amortyzatora powienien zawierać rower jednak fajnie by było jakby miał blokadę skotu lub coś w tym stylu.

Poprzednio miałem Authora Kinectica z 2005 roku w wersji 17 calowej z amorkiem RST Gila 80 mm z regulacją wstępnego naprężenia, ale musiałem go zostawić w domu ze względu na przeproawdzke. Rowerek chodził bardzo fajnie w terenie jedynie przy obecnej mojej wadze amorek się bardzo szybko dobija i przy samym wejści na rower jest lekkie ugięcie ;/.

Prosiłbym o jakieś propozycje sprzętowe które będą miały możliwość rozwoju co już wcześniej powiedziałem nie mam specjanych preferencji markowych oraz sprzętowych. Chociaż wolałbym przerzutkę 27 biegową.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc

Napisano

Widzę że nikt nie odpisał w takim razie zadam pytanie jaki amortyzator powinien mieć taki rower aby wytrzymał mnie na razie przynajmniej.

Z rowerów przeglądanych przeze mnie zauważyłem:

Trek 4500 disc 2012

Kellys Salamander grey 2011

Cube Analog 2012 albo 2011

Author Dexter 2012

Czy ktoś może któryś z nich używał i może mi pomóc albo polecić jeszcze inny :)

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...