szatan21292 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Witajcie. Mam foxa F80 RL z 2010 roku. I myślę że przydało by się go wyczyścić, szczególnie uszczelki. I problem polega na tym że muszę zmienić od razu olej, inaczej się nie da wyjąć uszczelek i ich wyczyścić. Fakt olej wymienić można, ale nie ma co ukrywać że boję się wylewać z niego olej gdyż nie wiem czy odpowiednio naleję nowy, ta cała komora powietrzna wydaje się być skomplikowana... I pytam was, czy da się od takiego Fox'a okręcić same golenie górne od korony ? tak aby uszczelki zeszły górą. pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi z góry, i proszę o zrozumienie:) chodzi tu o oszczędności! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol06 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Dać sie da, ale bez szlifierki kątowej bym do tego zadania nie podchodził Rozkręcic to sie dawało na pewno stare amorki, i wspołczesne dwuwpółkio gdzie w koronie są specjalne śruby do tego , teraz większość amorów ma golenie i sterówke wprasowywane w korone, i rozłożenie tego byłoby zadaniem dużo bardziej karkołomnym niż wymiana oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Przeczytałem w jakimś artykule, że jak ktoś kupuje foxa i chce jeździć na foxie to należy amora oddać do serwisu, grzebanie w nim może z niego zrobić zwykły amortyzator powietrzny A tak naprawdę zabierając się za serwis amorka wypadało by zrobić to raz a porządnie wymieniając płyny i czyszcząc, jeśli masz małe pojęcie o tych sprawach to zbieraj na serwis najlepiej u kogoś kto ma do tego zaplecze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szatan21292 Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 dzięki wielkie za porady:) wychodzi na to że chyba sam zabiorę się do wymiany oleju, kiedyś to już robiłem ale w marzocchi z2 bodajże i tam to wyglądało banalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Do odważnych świat należy - powodzenia... Najwyżej pozniej wystawisz go na allegro z opisem "lekko poobrabiane nakrętki bo nie maiałem klucza, nie działa blokada i coś nie tak z kompresją, ale olej nowy i przegląd zrobiony". Sorry ale robiłeś przegląd malucha z zabierasz się za bmw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 TU masz wszystko podane na tacy: http://service.foxracingshox.com/consumers/Content/Service/QuickTech/AllAirSpringQuickService.htm#reass http://service.foxracingshox.com/consumers/Content/Service/QuickTech/32Gen3OBRL_ServiceProc.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.