Skocz do zawartości

[koło]Grand Rock 26 cali

ponerek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z góry przepraszam że zakładam nowy temat ale wcześniejszy był już bardzo pomieszany:)

jestem w rowerach częściach i tak dalej troszkę ciemny wiem zapytam o rade mam rower składany rama next amortyzatory sr sauntor xcm moja jazda głównie opiera się o miasto szkołą,trening,sklep rzadko inne warunki waga to 65 kg. jeżeli też to się na coś zda

planuje wymienić cale tylne koło niskim kosztem mało pieniędzy czy coś takiego byście polecili?

http://roweroteka.pl/Kolo_Grand_Rock_26_cali_przod_lub_tyl-515.html

i jeżeli tak to czy jest możliwość dokręcenia do tych kół tych nieprofesjonalnie zwąc zębatek 7?

i jescze bym prosił jakieś tanie oponki w miare dobre jakby ktoś miał do polecenia? to wdzięczny bym byl:)

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam Cię, od kilku lat jeżdżę na takim zestawie koła, jedynie sam złożyłem taki komplecik. (żółte obręcze). Jeśli chodzi o sztywność to fajnie wytrzymują(zrobiłem juz na nich ponad 20 000km) i tylko 4 razy prostowałem. muszę je wymienić bo w bieżniach mam wżery i boje sie żeby w czasie jazdy sie mi nic nie stao.

Wracając do podsumowania tego kompletu, to jeśi ma to być rekreacyjny komplecik do jazdy codziennej bez duzego wyczynu to myśle że jest ok. Choć możesz popatrzeć za tanimi obreczami firmy alexrims i piastą z wysokim kołnierzem np. dartomore, novatec.

A jeśli chodzi a amorek to pod twoją wage jest ok jedynie kup sobie ten model z tłumieniem olejowym(czyli najwyższy model z tego segmentu)

pozdrawiam Cię

Napisano

Ja wprawdzie na tych kołach przejechałem raptem 300km ale ważę ponad 95kg. na razie nie mialem problemów z kołem, żadnego wykrzywienia nie widzę. Nie jeżdżę wyczynowo, ale tez nie ciągle po ścieżkach rowerowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...