Skocz do zawartości

[Suport] Alternatywa dla GXP

Fenthin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z racji tego, że suport w moim rowerze wyzionął ducha, jestem zmuszony do zakupu nowego. Jasne, mógłbym kupić kolejny suport Truvativa, ale... po dzisiejszej inspekcji roweru doznałem szoku. Oryginalny GXP zwyczajnie zardzewiał po niecałym sezonie. Fakt, dostawał mocno po tyłku, ale aż tak szybkiej śmierci się nie spodziewałem. Uszczelnienie od strony napędowej rozpadło się, stąd pewnie całe zamieszanie. Skoro jednak i tak muszę wymienić, chcę spróbować czegoś innego.

Problem w tym, że o ile zamienników do Shimano trochę jest, na Allegro w przypadku Truvativa znalazłem tylko kilka:

First

Accent BB-EX

Accent BB-EX PRO

I w zasadzie to tyle. Pora na pytania. Czy ktoś używał tych suportów First, jak z jakością i wytrzymałością? Druga sprawa, czy BB-EX PRO różni się czymś szczególnym od "zwykłej" wersji? I analogicznie, jak z jakością i wytrzymałością?

pozdrawiam

Fenthin

Wkłady accenta w wersji podstawowej to kiszka raczej. W moim znalazłem chrupiące łożysko gdy rozgrzebałem pukający wahacz. Podobno pro został poprawiony.

Jeśli suport wytrzymał rok to jak na suporty shimano/truvatiwa to chyba całkiem nieźle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...