c1ach Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Hej, jestem na etapie wyboru kół do przyszłorocznego bike'a. Jest to full 120 mm, typowy ścieżkowiec. Co za tym idzie - czerpię z niego wyłącznie przyjemność z jazdy Codzienne przeznaczenie to mazowieckie szlaki łącznie z wydmami i innymi atrakcjami, niecodzienne - wypady na tereny pagórkowate i górzyste. Generalnie rzecz biorąc chciałbym żeby to były relatywnie mocne koła, ale też nie klockowate. Piasty mam już chyba wybrane - Novatec D041 i D042 na tył. Większy dylemat z obręczami - tutaj zastanawiam się nad AlexRims XD Lite i AlexRims DP20. Pierwsza dość lekka, ale markowana jako do ciężkiego XC. Druga z pewnością spełni moje oczekiwana, ale czy potrzebuję aż tak mocnej ? Sam nie wiem Moje pytanie dotyczy więc głównie obręczy XD Lite - da sobie radę w górach, niekoniecznie na podjazdach ? Styl jazdy mam raczej delikatny, oczywiście lubię sobie podskoczyć nad korzeniem czy krawężnikiem lub zjechać na dół nieco mniej rozsądnie, ale tego wszystkiego nie można nazwać żadnym enduro. Pozdrawiam i proszę o ewentualne porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Może lepiej trochę dołożyć i kupić corssride.W tej kwocie składanie kół niezbyt się opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Crossride kosztują średnio 650 zł. Komplet na Novatecach i DP20 mogę mieć za 450 zł. Amen No i wolałbym żeby to było coś standardowego, bez kombinacji ze szprychami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.