GustawGTR Napisano 7 Stycznia 2012 Napisano 7 Stycznia 2012 Cześć Przymierzam się do zakupu już na sezon letni rękawic z długimi palcami. Na stronie http://www.kross.pl/...oria/rekawiczki znalazłem dwie propozycje: 1) HCG - 11.23 2) KRP - 1- 2011 Dodam że krój rękawic nawiązuje według mnie do Fox-a.. Ciekawy jestem wykonania oraz wytrzymałości. Czy któryś z forumowiczów dosiada, któregoś z wyżej wymienionych modeli? Pozdrawiam i proszę o opinie czy warto inwestować..
ElDiablo Napisano 7 Stycznia 2012 Napisano 7 Stycznia 2012 NIe ukrywam też jestem zainteresowany jakością ogólnie rękawiczek Krossa. Starszy model (nie pamiętam modelu) który oglądałem nie przekonywał mnie jakością nawet na 1 rzut oka.. Te wyglądają o niebo lepiej... Tak popatrzyłem na model KRP-3-2011 i całkiem sympatycznie wygląda...
ciuciu Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 Ja od zawsze jezdzilem w rekawiczkach bez palcy ale teraz kupilem dakine z palcami i jestem super zadowolony. Polecam ci wydac pare zloty wiecej i byc zadowolonym niz kombinowac po taniosci lepiej kup foxy czy dakine za 80 -90 zeta na allegro masz tego mnostwo.
arroyo Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 Kup letnie PRO albo XTR z długimi palcami, nie drogie a dobre.
tomassekk Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 Ja polecam od siebie Authora z długimi palcami, nie wiem jaki model ale na wierzchniej stronie takie jakby białe linie pociągniete farbą. Nawet w upalne dni nie ma dyskomfortu. parę razy ochroniły łapę przy glebie
GustawGTR Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Napisano 8 Stycznia 2012 Ja od zawsze jezdzilem w rekawiczkach bez palcy ale teraz kupilem dakine z palcami i jestem super zadowolony. Polecam ci wydac pare zloty wiecej i byc zadowolonym niz kombinowac po taniosci lepiej kup foxy czy dakine za 80 -90 zeta na allegro masz tego mnostwo. Przerabiałem już foxy, nie ukrywam, rękawiczki pierwsza klasa!! Ale i cena też! Na allegro nie zawsze znajdę interesujący mnie model w dobrej cenie tj. 80-90pln. A o rękawicach Dakine to pierwsze słyszę.. obadam temat... NIe ukrywam też jestem zainteresowany jakością ogólnie rękawiczek Krossa. Starszy model (nie pamiętam modelu) który oglądałem nie przekonywał mnie jakością nawet na 1 rzut oka.. Te wyglądają o niebo lepiej... Tak popatrzyłem na model KRP-3-2011 i całkiem sympatycznie wygląda... I są stylizowane troszkę na foxa. Kształt wpada w oko.. cena też Kup letnie PRO albo XTR z długimi palcami, nie drogie a dobre. Co do PRO to jest to dobra propozycja. Nie brałem jej do tej pory pod uwagę bo ukierunkowany byłem na polski produkt. Zastanawia mnie czy jak Kross zaczął budować rowery wysokiej klasy to czy wśród akcesoriów ta tendencja została utrzymana ?!
arroyo Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 A gdzie tam, wszelkie akcesoria to robota podwykonawców, a logo drukują jak kto im zleci.
adder Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 ale weź pod uwagę to że podwykonawca zanim dostanie zlecenie musi wykonać partię produktów który będzie satysfakcjonował zleceniodawcę i im lepsza marka tym większe wymogi. ja odkąd się przerzuciłem na długie palce, latem jeżdżę tylko w takich. Polecam jednak dorzucić kilka złotych i kupić coś porządnej marki. (nie neguje też noname, bo miałem rewelacyjne winterproofy i w mroźne dni świetnie oddychały. Jakoś wykonania jednak zostawiała dużo do życzenia, wytrzymały tylko jeden sezon a nie dostawały jakiś wielkich batów).. sam polecam na lato rękawiczki dakine lub 661.. w dobrej cenie teraz znajdziesz na allegro, tylko nie kupuj jakiś pancernych modeli bo latem się w nich zapocisz, a nie o to tu chodzi.
lesioek Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Używam długich czarnych Speca, dałem się namówić i nie zamieniłbym na krótkie.
Sol Napisano 11 Stycznia 2012 Napisano 11 Stycznia 2012 Ja bym zwrócił uwagę nie tyle na stylizację, co na to czy rękawiczki mają poduszki izolujące nerw łokciowy. Przydaje się przy długich przelotach, zwłaszcza jak ktoś ma tendencję do drętwienia. Jakoś nie widzę tego patentu u Krossa - ale nie wiem, bo nie macałem, a zdjęcia są jakie takie, BTW, te HCG nie wyglądają na przewiewne. Ze swojej strony polecę Speca http://www.rowerowysklep.pl/odziez-rekawiczki-rekawiczki-specialized-bg-gel-long-black-10-o_l_128_1887.html Drogie, ale zdecydowanie najlepsze jakie miałem. A miałem trochę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.