mpl09 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Witam.Panowie znający temat-jaka kurtka rogelli nadawała by się bardziej do jazdy rowerem w temperaturze za oknem 0 do około +10 stopni?Raczej bezdeszczowe i bezwietrzne dni .Spokojna jazda turystyczna. http://www.mikesport...atech-pl-2.html lub http://www.mikesport...ftshell-pl.html Który materiał lepiej się sprawdzi dynatech czy softshell?Jaki model z podanych, lepiej będzie odprowadzał wilgoć? Pod spód bielizna brubeck np.thermo lub dry.Czy taki zestaw się sprawdzi? Ostatnie pytanie; czy warto jest kupić spodnie endura hummvee ,a może rogelli caserta będą wystarczające?chodzi mi o wytrzymałość,trwałość.Opinii o spodniach rogelli caserta w necie nie znalazłem,za to jest mnóstwo pozytywów o endura hummvee.Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 merano jest na jeszcze niższe temperatury, przy 0st muszę jeździć z rozsuniętą i tylko bezrękawnikiem pod spodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Ja też jestem za Padua, zwłaszcza jeśli jeździsz w bezdeszczowe dni i turystycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Ja jeżdżę w Padua. Na pogodę lekko powyżej 0 wystarcza mi pod nią koszulka kolarska krótki rękaw. Bardzo dobrze chroni przed wiatrem więc jak będzie zimniej to termo pod spodem będzie wystarczającym zestawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpl09 Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Wielkie dzięki .Wątpliwości rozwiane będzie-padua.Piękne dzięki.Pozdrawiam.Jacek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpl09 Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ''Ja jeżdżę w Padua. Na pogodę lekko powyżej 0 wystarcza mi pod nią koszulka kolarska krótki rękaw. Bardzo dobrze chroni przed wiatrem więc jak będzie zimniej to termo pod spodem będzie wystarczającym zestawem '' Cześć,mam pytanie.Chcę kupić kurtkę padua.Mam 176cm wzrostu,klatka 115cm.Z wymiarów podanych w tabelkach powinienem mieć rozmiar L-175 do 182,ale klatka 95 do 102 a więc w klacie będzie obcisła.A xxl-185 do 190,klatka 106 do 115 ale tu znowu pewnie będzie za wielka.Jak to jest z tymi wymiarami?Napisz gdzie kupiłeś rogelli padua?Jest jakiś sklep stacjonarny w łodzi?Dzięki .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anokhi Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Jeżdżę w Merano i na więcej niż +5 bym jej nie ubrał, chyba że na spacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marog6 Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 A jak wygląda sprawa czyszczenia takich kurtek? Czy np. na bezdeszczowy dzień ale z wilgotną nawierzchnią zakładacie coś jeszcze na siebie, żeby nie ubrudzić kurtki? BTW: Jakim cudem przy 176cm można mieć 115cm w klatce? Ja mam 178cm i na wdechu w okolicach 90cm w klatce.... Kurtki firmy MIMO są szersze w stosunku do Rogelli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdekPastel Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 ''Ja jeżdżę w Padua. Na pogodę lekko powyżej 0 wystarcza mi pod nią koszulka kolarska krótki rękaw. Bardzo dobrze chroni przed wiatrem więc jak będzie zimniej to termo pod spodem będzie wystarczającym zestawem '' Cześć,mam pytanie.Chcę kupić kurtkę padua.Mam 176cm wzrostu,klatka 115cm.Z wymiarów podanych w tabelkach powinienem mieć rozmiar L-175 do 182,ale klatka 95 do 102 a więc w klacie będzie obcisła.A xxl-185 do 190,klatka 106 do 115 ale tu znowu pewnie będzie za wielka.Jak to jest z tymi wymiarami?Napisz gdzie kupiłeś rogelli padua?Jest jakiś sklep stacjonarny w łodzi?Dzięki .Pozdrawiam. Ja mam 178cm klata 112cm kurtka rozmiar XL i w klacie jest ciutkę luzu. W biodrach jest ok. Kurtka ta w porównaniu do innych modeli kurtek Rogelli w rozmiarze XL (jak i w innych rozmiarach) ma ok 2cm dłuższe rękawy co pozwala czuć się komfortowo w wyciągniętej sportowej pozycji. A jak wygląda sprawa czyszczenia takich kurtek? Czy np. na bezdeszczowy dzień ale z wilgotną nawierzchnią zakładacie coś jeszcze na siebie, żeby nie ubrudzić kurtki? BTW: Jakim cudem przy 176cm można mieć 115cm w klatce? Ja mam 178cm i na wdechu w okolicach 90cm w klatce.... Kurtki firmy MIMO są szersze w stosunku do Rogelli. A jakim cudem przy 178cm na wdechu można mieć w klatce 90cm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpl09 Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 ''Ja mam 178cm klata 112cm kurtka rozmiar XL i w klacie jest ciutkę luzu. W biodrach jest ok. Kurtka ta w porównaniu do innych modeli kurtek Rogelli w rozmiarze XL (jak i w innych rozmiarach) ma ok 2cm dłuższe rękawy co pozwala czuć się komfortowo w wyciągniętej sportowej pozycji''. Siemka,byłem w piątek w sklepie dynamo w łodzi,przymierzałem padua xxxl i była za duża ,facet sprowadzi mi xxl(szara) i załatwione.Teraz tylko czekam na telefon.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdekPastel Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Wydaje mi się, że 2XL będzie za długa jak na twój wzrost. Lepiej byłoby gdybyś w sklepie miał możliwość porównania 2XL z XL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marog6 Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Ja mam 178cm klata 112cm kurtka rozmiar XL i w klacie jest ciutkę luzu. W biodrach jest ok. Kurtka ta w porównaniu do innych modeli kurtek Rogelli w rozmiarze XL (jak i w innych rozmiarach) ma ok 2cm dłuższe rękawy co pozwala czuć się komfortowo w wyciągniętej sportowej pozycji. A jakim cudem przy 178cm na wdechu można mieć w klatce 90cm?? Tak tylko żartowałem Prawie od zawsze byłem szczupły i nigdy nad górnymi partiami ciała nie pracowałem i tak mi pozostało. Każdy jest inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gural86 Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Wielkie dzięki .Wątpliwości rozwiane będzie-padua.Piękne dzięki.Pozdrawiam.Jacek. Właśnie dziś zakupiłem Rogelli Padua. Kupiłem M przy 175 cm i obwodzie kl 96 cm. Kurtka jesto dość obcisła, ale nie krępuje ruchów, można pod nią ubrać bielizne z długim rękawem i do tego jakąś bluze. Jednak jakbym chciał ubrać polar to może być niezbyt wygodnie. Czy już przetestowałeś kurtkę, jak bardzo jest ciepłochronna? przy temp >0*C wystarczy bieliznę i jakąś niezbyt grubą bluzę włożyć? Zastanawiam się nad zmianą na L? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpl09 Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Właśnie dziś zakupiłem Rogelli Padua. Kupiłem M przy 175 cm i obwodzie kl 96 cm. Kurtka jesto dość obcisła, ale nie krępuje ruchów, można pod nią ubrać bielizne z długim rękawem i do tego jakąś bluze. Jednak jakbym chciał ubrać polar to może być niezbyt wygodnie. Czy już przetestowałeś kurtkę, jak bardzo jest ciepłochronna? przy temp >0*C wystarczy bieliznę i jakąś niezbyt grubą bluzę włożyć? Zastanawiam się nad zmianą na L? Cześć,wczoraj po półtora tygodnia oczekiwania odebrałem kurtkę ,facet zamówił mi xxl i xxxl(sklep piasta łódż) .Wybrałem xxl leży super, kolor-atracynt.Mam 176 cm wzrostu,115 klatka.Zakładana na t.shirt-nie jest super obcisła,na tym mi zależało-jest w sam raz.Brałem pod uwagę,że przy włożeniu koszulki termoaktywnej + jakiejś koszulki z długim rękawem brubecka, padua nie będzie krępowała ruchów.Xxxl miała za długie rękawy .Jeszcze jej nie testowałem jest -9 stopni.Pozdrawiam.Jacek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.