Skocz do zawartości

[Kurtka] rogelli-padua czy merano?

mpl09

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Panowie znający temat-jaka kurtka rogelli nadawała by się bardziej do jazdy rowerem w temperaturze za oknem 0 do około +10 stopni?Raczej bezdeszczowe i bezwietrzne dni .Spokojna jazda turystyczna.

http://www.mikesport...atech-pl-2.html

lub

http://www.mikesport...ftshell-pl.html

Który materiał lepiej się sprawdzi dynatech czy softshell?Jaki model z podanych, lepiej będzie odprowadzał wilgoć?

Pod spód bielizna brubeck np.thermo lub dry.Czy taki zestaw się sprawdzi?

Ostatnie pytanie;

czy warto jest kupić spodnie endura hummvee ,a może rogelli caserta będą wystarczające?chodzi mi o wytrzymałość,trwałość.Opinii o spodniach rogelli caserta w necie nie znalazłem,za to jest mnóstwo pozytywów o endura hummvee.Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Ja jeżdżę w Padua. Na pogodę lekko powyżej 0 wystarcza mi pod nią koszulka kolarska krótki rękaw. Bardzo dobrze chroni przed wiatrem więc jak będzie zimniej to termo pod spodem będzie wystarczającym zestawem ;)

''Ja jeżdżę w Padua. Na pogodę lekko powyżej 0 wystarcza mi pod nią koszulka kolarska krótki rękaw. Bardzo dobrze chroni przed wiatrem więc jak będzie zimniej to termo pod spodem będzie wystarczającym zestawem ;)''

Cześć,mam pytanie.Chcę kupić kurtkę padua.Mam 176cm wzrostu,klatka 115cm.Z wymiarów podanych w tabelkach powinienem mieć rozmiar L-175 do 182,ale klatka 95 do 102 a więc w klacie będzie obcisła.A xxl-185 do 190,klatka 106 do 115 ale tu znowu pewnie będzie za wielka.Jak to jest z tymi wymiarami?Napisz gdzie kupiłeś rogelli padua?Jest jakiś sklep stacjonarny w łodzi?Dzięki .Pozdrawiam.

A jak wygląda sprawa czyszczenia takich kurtek? Czy np. na bezdeszczowy dzień ale z wilgotną nawierzchnią zakładacie coś jeszcze na siebie, żeby nie ubrudzić kurtki?

BTW: Jakim cudem przy 176cm można mieć 115cm w klatce? Ja mam 178cm i na wdechu w okolicach 90cm w klatce....

Kurtki firmy MIMO są szersze w stosunku do Rogelli.

''Ja jeżdżę w Padua. Na pogodę lekko powyżej 0 wystarcza mi pod nią koszulka kolarska krótki rękaw. Bardzo dobrze chroni przed wiatrem więc jak będzie zimniej to termo pod spodem będzie wystarczającym zestawem ;)''

Cześć,mam pytanie.Chcę kupić kurtkę padua.Mam 176cm wzrostu,klatka 115cm.Z wymiarów podanych w tabelkach powinienem mieć rozmiar L-175 do 182,ale klatka 95 do 102 a więc w klacie będzie obcisła.A xxl-185 do 190,klatka 106 do 115 ale tu znowu pewnie będzie za wielka.Jak to jest z tymi wymiarami?Napisz gdzie kupiłeś rogelli padua?Jest jakiś sklep stacjonarny w łodzi?Dzięki .Pozdrawiam.

Ja mam 178cm klata 112cm kurtka rozmiar XL i w klacie jest ciutkę luzu. W biodrach jest ok. Kurtka ta w porównaniu do innych modeli kurtek Rogelli w rozmiarze XL (jak i w innych rozmiarach) ma ok 2cm dłuższe rękawy co pozwala czuć się komfortowo w wyciągniętej sportowej pozycji.

A jak wygląda sprawa czyszczenia takich kurtek? Czy np. na bezdeszczowy dzień ale z wilgotną nawierzchnią zakładacie coś jeszcze na siebie, żeby nie ubrudzić kurtki?

BTW: Jakim cudem przy 176cm można mieć 115cm w klatce? Ja mam 178cm i na wdechu w okolicach 90cm w klatce....

Kurtki firmy MIMO są szersze w stosunku do Rogelli.

A jakim cudem przy 178cm na wdechu można mieć w klatce 90cm??

''Ja mam 178cm klata 112cm kurtka rozmiar XL i w klacie jest ciutkę luzu. W biodrach jest ok. Kurtka ta w porównaniu do innych modeli kurtek Rogelli w rozmiarze XL (jak i w innych rozmiarach) ma ok 2cm dłuższe rękawy co pozwala czuć się komfortowo w wyciągniętej sportowej pozycji''.

Siemka,byłem w piątek w sklepie dynamo w łodzi,przymierzałem padua xxxl i była za duża ,facet sprowadzi mi xxl(szara) i załatwione.Teraz tylko czekam na telefon.Pozdrawiam.

Ja mam 178cm klata 112cm kurtka rozmiar XL i w klacie jest ciutkę luzu. W biodrach jest ok. Kurtka ta w porównaniu do innych modeli kurtek Rogelli w rozmiarze XL (jak i w innych rozmiarach) ma ok 2cm dłuższe rękawy co pozwala czuć się komfortowo w wyciągniętej sportowej pozycji.

A jakim cudem przy 178cm na wdechu można mieć w klatce 90cm??

Tak tylko żartowałem :) Prawie od zawsze byłem szczupły i nigdy nad górnymi partiami ciała nie pracowałem i tak mi pozostało. Każdy jest inny.

• 2 tygodnie później...

Wielkie dzięki .Wątpliwości rozwiane będzie-padua.Piękne dzięki.Pozdrawiam.Jacek.

Właśnie dziś zakupiłem Rogelli Padua.

Kupiłem M przy 175 cm i obwodzie kl 96 cm. Kurtka jesto dość obcisła, ale nie krępuje ruchów, można pod nią ubrać bielizne z długim rękawem i do tego jakąś bluze. Jednak jakbym chciał ubrać polar to może być niezbyt wygodnie.

Czy już przetestowałeś kurtkę, jak bardzo jest ciepłochronna? przy temp >0*C wystarczy bieliznę i jakąś niezbyt grubą bluzę włożyć? Zastanawiam się nad zmianą na L?

Właśnie dziś zakupiłem Rogelli Padua.

Kupiłem M przy 175 cm i obwodzie kl 96 cm. Kurtka jesto dość obcisła, ale nie krępuje ruchów, można pod nią ubrać bielizne z długim rękawem i do tego jakąś bluze. Jednak jakbym chciał ubrać polar to może być niezbyt wygodnie.

Czy już przetestowałeś kurtkę, jak bardzo jest ciepłochronna? przy temp >0*C wystarczy bieliznę i jakąś niezbyt grubą bluzę włożyć? Zastanawiam się nad zmianą na L?

Cześć,wczoraj po półtora tygodnia oczekiwania odebrałem kurtkę ,facet zamówił mi xxl i xxxl(sklep piasta łódż) .Wybrałem xxl leży super, kolor-atracynt.Mam 176 cm wzrostu,115 klatka.Zakładana na t.shirt-nie jest super obcisła,na tym mi zależało-jest w sam raz.Brałem pod uwagę,że przy włożeniu koszulki termoaktywnej + jakiejś koszulki z długim rękawem brubecka, padua nie będzie krępowała ruchów.Xxxl miała za długie rękawy .Jeszcze jej nie testowałem jest -9 stopni.Pozdrawiam.Jacek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...