hejsyn Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Jako, że jestem nowy chciałbym powitać wszystkich forumowiczów. Od pewnego czasu noszę się z zamiarem zakupu mojej pierwszej szosówki. Prześledziłem mnóstwo tematów na tym i innych forach, dzięki czemu podjąłem decyzje, że kupie rower na słabszym osprzęcie, jednak nowy, przede wszystkim dlatego, że nie mam zbyt dużej wiedzy o szosówkach. Mój budżet jest dość skromny (do 2000 zł). Jednak wypatrzyłem pewną aukcję z rowerem używanym, która wydaje mi się atrakcyjna i tu chciałbym poprosić Was o opinię, co sądzicie o tej ofercie: SZOSOWA MERIDA ROAD RACE 901-18 2010 (2029469583) - Aukcje internetowe Allegro Nie mogę jedynie dowiedzieć się o rozmiar ramy, ponieważ sprzedający nie odpisuje na maile, ale "na oko" wygląda, że to mój (oczywiście nie kupiłbym na oko, bez potwierdzenia rozmiaru). Na marginesie mam takie spostrzeżenie, nie wiem czy to przypadek, ale chciałem kupić rower w zimie ponieważ liczyłem na dobre ceny modeli z poprzedniego sezonu, tymczasem w moim mieście w sklepach mogę dostać prawie tylko modele na sezon 2012, oczywiście w katalogowych cenach. Mam jeszcze kilka sklepów do odwiedzenia i może tam trafi się coś w dobrej cenie. Z góry dzięki za porady! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 jaki wzrost, ta rama jest bardzo mała. Ale brać, świetny stan, podzespoły w ogóle nie zużyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hejsyn Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 jaki wzrost, ta rama jest bardzo mała. Ale brać, świetny stan, podzespoły w ogóle nie zużyte No właśnie wzrost też mam niewielki, 168 cm i podejrzewam że to jest rozmiar S, który powinien być dla mnie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Chodzi ci o rozmiar ramy tego roweru z linku ?. Jak tak to jest rozmiar 18, jest napisane w aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 nie wiadomo o co tam chodzi: czy to pod siodłowa czy górna, poza tym kto podaje rozmiar w calach??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 nie wiadomo o co tam chodzi: czy to pod siodłowa czy górna, poza tym kto podaje rozmiar w calach??? Rozmiar ramy zazwyczaj podaje się w calach. 18 cali to dłudość rury podsiodłowej (około 45cm). Z tego co wiem to tak zawsze się podaje. Cena katalogowa tego rowerku była 2800zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 w szosie na pod siodłową się w ogóle nie patrzy, ma znaczenie tylko rura górna i jej długość w centymetrach od zawsze tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 W takim razie warto poszukać geometrii tej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hejsyn Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 W takim razie warto poszukać geometrii tej ramy. Dzięki za porady, niestety zbyt długo się zastanawiałem i rowerek ktoś mi sprzątnął sprzed nosa. Ten rozmiar w calach widziałem, ale nie był dla mnie oczywisty, dlatego, że tak jak Aurox wspomniał w szosówkach nie widziałem, żeby tak określano rozmiar. Geometrie znalazłem na stronie producenta, no ale pewności co do rozmiaru nie miałem. Nie mia to już teraz znaczenia, muszę szukać dalej Korzystając z tematu, mógłbym Was prosić jeszcze o opinię na temat tego roweru: http://allegro.pl/specialized-allez-shimano-tiagra-bardzo-ladny-i2043185107.html Jak sądzicie wart jest on swojej ceny, czy może lepiej dołożyć kilkaset złotych i kupić nową Meridę 880-16? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.