lukekot Napisano 17 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ehh, z Allegro szła 3 miesiące bo poczta nawaliła a teraz taki numer - dałem do serwisu co by przy okazji zmiany kasety i łańcucha zamontowali - własnie przed chwilą się dowiedziałem że nie pasuje :029: - wózek trze o opone na najmniejszej tarczy .... może ktoś będzie wiedział o co chodzi i jak temu zaradzić - czy sprzedać przerzutke i starać się kupić inną, czy zmienić opone na węższą. Dodam że opona rzeczywiście jest dość szeroka - jakiś Schwable 2.25, korby są Deore, kaseta sram 5.0 (pg-850), cały osprzęt to sram x7 (oczywiście 8 biegów), rame mam GF Wahoo ale takiego starego (chyba wtedy jeszcze nie miał Genesis). Prosze poradzcie coś bo troche mi szkoda tej przerzutki .... ps. dodam że do człowieka z serwisu mam zaufanie - zna się na rzeczy - wiele mi w tym rowerze wymienił i zawsze było ok, więc raczej odrzucam możliwość że cos jest źle zamontowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 17 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Sprawdź na początek czy chodzi z cieńszą oponą Może za krótka oś suportu? Może skrzywiona prowadnica? Może jednak coś ustawił nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Nowa? Ja wykrzywilem deore, wygladala normalnie, a nie dalo sie jej ustawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukekot Napisano 19 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Dzięki za odpowiedzi, po dokładniejszych oględzinach jednak jest to problem opony - już starej przerzutce niewielw brakuje żeby spotkać sie z oponą a ta nowa ma troche szerszy wózek. Hmmm, jak na razie zostanę prrzy starej - i tak mam w planie zmiane opony na coś innego więc ten xt bedzie musiał poczekać w szufladzie:) aha - Deschek - jest całkowicie nowa i wyglada na całkowicie sprawną... Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 czyli moim zdaniem za krótka oś suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.