Skocz do zawartości

[przerzutka] problem z przednią Deore XT

lukekot

Rekomendowane odpowiedzi

Ehh, z Allegro szła 3 miesiące bo poczta nawaliła :D a teraz taki numer - dałem do serwisu co by przy okazji zmiany kasety i łańcucha zamontowali - własnie przed chwilą się dowiedziałem że nie pasuje :029: - wózek trze o opone na najmniejszej tarczy .... może ktoś będzie wiedział o co chodzi i jak temu zaradzić - czy sprzedać przerzutke i starać się kupić inną, czy zmienić opone na węższą.

Dodam że opona rzeczywiście jest dość szeroka - jakiś Schwable 2.25, korby są Deore, kaseta sram 5.0 (pg-850), cały osprzęt to sram x7 (oczywiście 8 biegów), rame mam GF Wahoo ale takiego starego (chyba wtedy jeszcze nie miał Genesis).

Prosze poradzcie coś bo troche mi szkoda tej przerzutki ....

ps. dodam że do człowieka z serwisu mam zaufanie - zna się na rzeczy - wiele mi w tym rowerze wymienił i zawsze było ok, więc raczej odrzucam możliwość że cos jest źle zamontowane.

Dzięki za odpowiedzi, po dokładniejszych oględzinach jednak jest to problem opony - już starej przerzutce niewielw brakuje żeby spotkać sie z oponą ;) a ta nowa ma troche szerszy wózek.

Hmmm, jak na razie zostanę prrzy starej - i tak mam w planie zmiane opony na coś innego więc ten xt bedzie musiał poczekać w szufladzie:)

aha - Deschek - jest całkowicie nowa i wyglada na całkowicie sprawną...

Pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...