avacs Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 Witam. Jestem nowy na forum więc chcę się ze wszyskimi gorąco przywitać. Interesuje mnie zakup roweru podanego w temacie do jazdy rekreacyjnej po lasach, parkach i czasem po asfalcie gdy nie ma innego wyboru. Co mi możecie o nim powiedzieć? Na stronie producenta podana jest cena 1999zł. Ale jako że lubię szybką jazdę prosiłbym także o udzielenie mi odpowiedzi na moje pytania nie związane z ww. rowerem a jako nowa osoba nie wiedziałem gdzie umieścic to zagadnienie. Jestem osobą wysoką i ciężką (190cm i 110kg). Po prostu już taki jestem. Myślałem o złożeniu w związku z tym poszukuję mocnych elementów narażonych na największe obciążenia. Jak wyżej wspomniałem lubię szybką jazdę (obecnie na 7 biegowej przerzutce kożystam z 3 najwyższych biegów tj. 5,6,7) zastanawia mnie możliwość zamontowania 6 biegowej przerzutki z jak najmniejszymi zębatkami. Ogólnie rower ma być MTB ze względu na swoją wszechstronność. Na hamulcach tarczowych mi nie zależy ale tą kwestię zostawiam do waszej fachowej oceny. Temat kierownicy, korby, pedałów zostawiam także do waszej oceny. Trochę to pomieszane ale mam nadzieję że zrozumiecie co mam na myśli. Pozdrawiam. PS. Mam nadzieję że mój problem umieściłem w dobrym dziale.
nemo2009 Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 To całkowicie nowy model roweru.pewnie niewielu jest jeszcze użytkowników.Na tę wagę raczej proponowałbym jakiś rower na kołach 29".Te niestety są nieco droższe. Kross na 2012 rok wypuścił dwa rowery 29 er.Cena tego tańszego to 2499 zł.
avacs Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Napisano 6 Stycznia 2012 Z tego co widziałem na stronie Krossa ta temat tych dwóch 29 '' rowerów są przeznaczone do jazdy górskiej. a mnie rower ma służyć jakoś środek transportu i w calach rozrywkowych (tj. jechać przed siebie). A jako ze jest to też model na rok 2012 nikt nie będzie mógł mi o nim powiedzieć czegoś konkretnego. Cała wiedza oprze się na specyfikacji.
bacakatowice Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 Jeśli, nie chcesz 29' to dołożyłbym 200 zł i wziąłbym tego Unibike Flite 2011 http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-flite-2011.html?keyword=flite
krychu3 Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 wziąłbym tego Unibike Flite 2011 Rower górski Unibike Flite 2011 | Sklep Rowerzysta.pl rowery Ja także jestem zainteresowany jego kupnem lecz szkoda że wszystkie jego części są na alivio, ,mogła by być chociaż tylnia przerzutka deore ,ale ten unibike jest na pewno lepszy od tego krossa.
bacakatowice Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 Ja także jestem zainteresowany jego kupnem lecz szkoda że wszystkie jego części są na alivio, ,mogła by być tylnia przerzutka deore poczytaj na forum opinie użytkowników tego roweru przecież przerzutka tylna jest: SHIMANO DEORE SLX M662
avacs Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Napisano 6 Stycznia 2012 Nie wiem czy mi się wydaje ale gdy przeglądałem forum zauważyłem dość agresywną reklamę rowerów unibike. Pierwszy raz spotkałem się z tą marką rowerów i nie mam o nich zielonego pojęcia. PS. Mógłby ktoś zająć się akapitem z moim "widzi mi sie" bo ta kwestia dla mnie też jest dość ważna.
nemo2009 Napisano 7 Stycznia 2012 Napisano 7 Stycznia 2012 Ogólnie rower ma być MTB ze względu na swoją wszechstronność. Z tego co widziałem na stronie Krossa ta temat tych dwóch 29 '' rowerów są przeznaczone do jazdy górskiej. a mnie rower ma służyć jakoś środek transportu i w calach rozrywkowych (tj. jechać przed siebie). ?
avacs Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Napisano 7 Stycznia 2012 Pisząc MTB miałem na myśli rower którym będę w stanie jechać wszędzie. Asfalt, leśne ścieżki, błoto itp ma nie być przeszkodą nie do pokonania. Po prostu rower na każdy możliwy rodzaj nawierzchni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.