Skocz do zawartości

[do 2000zł] używany XC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym kupić używany rower do XC, który nie przekroczy ceny 2000 zł. Jakie modele są godne polecenia? W jaki rozmiar ramy celować, żeby jeździło się na nim dobrze, a geometria roweru była zachowana? Mój wzrost to 182 cm.

Napisano

polecam poszukać speca rockhoppera PRO, za 2300 można wyrwać jak się dobrze poszuka. A jak budżet ograniczony to model SL

Polecam na szukanie sezon wiosna/lato

Genialny rower, z przodu reba, avid 5, full deore, lekka, świetna rama, sportowa geometria.

Co do SL, rama ta sama, gorszy osprzęt.

Ogólnie solidna marka

Napisano

bardzo szybka sprawa, mam okazję kupić (wydaje mi się, że bardzo okazyjnie) rower Cube LTD Team z 2010 roku w cenie 1700zł, stan bdb+. Powodem sprzedaży jest wyjazd za granicy, a taką cenę wynegocjowałem z ponad 2tyś zł.

http://www.bike-center.pl/galerie/c/cube-ltd-team-disc-black_4232.jpg rowerek tak wygląda,

a osprzęt w skrócie to:

Przerzutki: Shimano Deore / SLX

Amortyzator: Rock Shox Reba Dual Air 2010 z manetką

Sztyca/Kierownica/Mostek: Easton EA30

Hamulce hydrauliczne: Formula ORO

Korba: Truvativ STYLO

Pedały: Shimano SPD / Platformowe

Poprawiam - model jest 2009, chociaż amortyzator 2010 seryjnie założony. Prawdę mówiąc raczej wątpię, żebym za taką kasę kupił jakiegoś Gianta XTC, albo coś innego na tak fajnym osprzęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...