dayus Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Dzien Dobry:) W sterach na 1,5" z Cannondale'a jestem jeszcze laikiem,stąd właśnie pytanie do Was: Czy ta osłonka(zaślepka) łozyska ma być taka mała, z mniejszą średnicą jak bieznie łożyska? Równo zachodzi na koniec łożyska,tak,że bieznia jest odsłonięta. Zdjęcie: pzdr dayus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colarz Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Dobry wieczór Troche mineło od momentu jak napisaleś posta, ale dla rozwiania watpliwosci; u mnie jest dokladnie tak jak na zdjeciu powyzej, oslonka jest mniejsza, a na tej oslonce powinna byc jeszcze cienka podkladka, miedzy mostkiem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colarz Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Dobry wieczór Troche mineło od momentu jak napisaleś posta, ale dla rozwiania watpliwosci; u mnie jest dokladnie tak jak na zdjeciu powyzej, oslonka jest mniejsza, a na tej oslonce powinna byc jeszcze cienka podkladka, miedzy mostkiem, Kolego Dayus, chcialem Ci wyslac prywatna wiadomosc ale , prawdopodobnie masz 'zapchana' skrzynke, wiec napisze tu, może przyda sie dla potomnych "Pamietasz moze jak skladales swoje stery Cannondale, czy na tym pierscionku/oslonce lozyska gornego, byla jakas podkladka, miedzy mostkiem? Swojego cannona rozkrecalem przed zima, wczoraj zaczelem skladać, i teraz nie pamietam, wydawalo mi sie ze byla taka cienka jak papier podkladka, ale przeszukalem caly garaz i nigdzie nie ma, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Oryginalnie nie ma tam żadnych podkładek, mostek montuje się bezpośrednio nad osłonką przeciwkurzową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colarz Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Dzieki Wielkie Radomir82 za odpowiedz, czyli najwidoczniej cos mi sie przewidziało, ale wlasnie sprawdzilem i na Allegro ktos sprzedaje uzywane stery, i ma na zdjeciu / w opisie , ze jest tam podkladka pod mostek, mmh, ponizej link http://allegro.pl/stery-cannondale-si-1-5-lefty-fatty-i2021294715.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Jest taka podkładka jak na zdjeciu, które zamiescilem powyzej. Przy kupnie nowego mostka jest ona chyba dostarczana wraz z mostkiem(przynajmniej u mnie byla zapakowana w woreczku) Tej całkiem cienkiej nie posiadam:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiewiór Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Gwoli wyjaśnienia, średnica sterówki Cannondale to nie 1,5" Mam taki stery SI i górna półka Leftyego siedzi bezpośrednio na uszczelce kurzowej, od nowości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 To tam jest troszkę wiecej jak 1,5" ale tak od razu ludzie wiedzą o co chodzi,ja ksie napisze 1,5;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Cieńkie nylonowe podkładki wystepują w wersji z Lefty-m, zależnie od rocznika są dwie albo jedna podkładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiewiór Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 No, ale wtedy wszyscy myślą, że tam jest 1,5" i dzieciak w lesie wkręca mi, że kiedyś miał Leftyego w Krosie Sign FR, ale zmienił bo był kiepski xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Akurat Lefty można zamontować nawet do ramy z główką 1 1/8" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colarz Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Czyli wychodzi na to, ze teortetyczne w Lefty'm powinna być ale praktycznie jej nie ma Domniemam jednak , że miałem taką cieńką podkładke, tylko ona raczej nie byla nylonowa, a stalowa, cienka jak papier, Pozostaje mi (jeszcze raz przeszukać garaż) albo dorobic u tokarza (nylonową bo lżejsza , i nie będzie rdzewiec) Dzięki Wszystkim zainteresowanych tematem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiewiór Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 wiem wiem, jak się zamontuje redukcję i zwykłą sterówkę Jednak często trafiam na takich cwanych 16latków, który lubią trochę przykozaczyć. Ten twierdził, że wyjął swojego Duro i bez niczego zapakował na jego miejsce Lefciaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.