Mongo2001 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam. Temat wciąz wałkowany... Zastanawiam sie na luźnymi spodniami rowerowymi do jazdy na codzien ( do pracy ) na rowerze crossowym. Mam dwa typy: Endura Hummvee lub Rogenelli Castera.. Co myślicie/polecacie? Może ktoś może polecic inne spodnie typu"bojówki" na rower. niekoniecznie muszą byc znanej marki.. cena też ważna, ponieważ mam ograniczony budżet Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja ze swojej strony polecam Accent Verano co prawda mam za sobą w tych spodniach parę wycieczek w mroźne dni i powiem, że bardzo dobrze się sprawdzają jak warstwa zewnętrza ochronna, chronią przed wiatrem (co do wody się niestety nie mogę wypowiedzieć), stosowałem je w połączeniu z jakimiś długimi getrami z Decathlou i do -7 stopni było bardzo ciepło. Kilka kieszonek podnosi funkcjonalność zawsze można je przerobić na spodnie krótkie w razie potrzeby, ściągacze na nogawkach zapobiegają wkręceniu się w napęd. Wykonanie stoi na dobrym poziomie jednak co do trwałości nie mogę się za bardzo wypowiedzieć. Po praniu faktycznie szybko schną więc przypuszczam, że w boju też nie będzie powodu do narzekania Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Jeśli zależy Ci na cywilnym wyglądzie i charakterze spodni, to śmiało możesz brać pod uwagę z Endury model Firefly, który jest nawet tańszy niż Hummvee. Oba modele mają wszystkie cechy rowerowe, lecz Firefly mają przyjemniejszy materiał i wyglądają bardzo cywilnie. Hummvee są bardziej techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Humvee mogę jednoznacznie polecić: są bardzo przemyślane, funkcjonalne, dobrze wyglądają i -co bardzo ważne przy "ograniczonym bużecie"- są trwałe. Rogelli i Accent ciężko do Endury porównywać - to znacznie niższa półka i nie zawracałbym sobie nimi głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Z czystym sumieniem polecam humvee od endury, sam takich używam i jestem bardzo zadowolony, bardzo przemyślana konstrukcja oraz super jakość, cywilny wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo111 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Polecam szorty endury http://endurastore.pl/szorty_hummvee,29,30.html sam takich uzywam od 2 lat, są bardzo wygodne i praktyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Polecam szorty endury http://endurastore.p...mvee,29,30.html sam takich uzywam od 2 lat, są bardzo wygodne i praktyczne. Również używam i potwierdzam, że to najlepszy wybór jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongo2001 Napisano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Mierzyłem ostatnio spodnie Hummvee długie i chciałem zapytac czy te modele maja rozpinane zamki na udach (wywietrzniki) bo ich nie widziałem...? Były mi niestety za duże i muszę czekac na mniejsze:( pozdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Szorty i szorty 3/4 mają panele rozpinane, lecz spodnie takich paneli nie posiadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogollo Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Również polecam spodnie Endura Hummvee. Spodnie mam "tylko" rok, są bardzo trwałe, jak najbardziej nadają się do cywila (nie raz usłyszałem pytania - od osób, które nie jeżdżą - gdzie takie spodnie można dostać ;-) ). Jeżeli chodzi o materiały, to chyba fakt, że szorty 3/4 mam już prawie 3 lata w stanie praktycznie bdb będzie wystarczający. :-) Poza tym, Endura ma bardzo dobre podejście do klienta w kwestii reklamacji (defekt = nowy produkt ! ). Tak więc polecam produkty Endury w 100%. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Ciekawie jak będzie w moiom przypadku ponieważ jestem w trakcie rozpatrzenia reklamacjiponieważ w moich hummvee odpadl guzik:( teraz już wiem dlaczego w najnowszych modelach Endura wstawia po dwa guziki w pasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuvel Napisano 11 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Endura Hummvee - wydaja się mieć o wiele bardziej "przemyślaną" konstrukcje i chyba są bardziej trwałe od Accent Verano. Te drugie zaś mają odpinane nogawki i możesz z nich zrobić szorty 3/4. Ja akurat używam Accent Verano i często jeżdżę w nich z odpiętymi nogawkami. Zimą natomiast chodzę w nich po górach (oczywiście z przypiętymi nogawkami. Sprawdzają się świetnie jako warstwa zewnętrzna. Gdybym jednak szukał tylko spodni długich to zdecydowanie Endura Hummvee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 defekt = nowy produkt ! Ciekawie jak będzie w moiom przypadku ponieważ jestem w trakcie rozpatrzenia reklamacjiponieważ w moich hummvee odpadl guzik Endura stanęła na wysokości zadania i przysłano mi nowe spodnie. Tak trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.