Skocz do zawartości

[spodnie] wasze opinie

Mongo2001

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Temat wciąz wałkowany...

Zastanawiam sie na luźnymi spodniami rowerowymi do jazdy na codzien ( do pracy ) na rowerze crossowym.

Mam dwa typy: Endura Hummvee lub Rogenelli Castera..

Co myślicie/polecacie? Może ktoś może polecic inne spodnie typu"bojówki" na rower. niekoniecznie muszą byc znanej marki..

cena też ważna, ponieważ mam ograniczony budżet :D

Pozdrawiam

Ja ze swojej strony polecam Accent Verano co prawda mam za sobą w tych spodniach parę wycieczek w mroźne dni i powiem, że bardzo dobrze się sprawdzają jak warstwa zewnętrza ochronna, chronią przed wiatrem (co do wody się niestety nie mogę wypowiedzieć), stosowałem je w połączeniu z jakimiś długimi getrami z Decathlou i do -7 stopni było bardzo ciepło. Kilka kieszonek podnosi funkcjonalność zawsze można je przerobić na spodnie krótkie w razie potrzeby, ściągacze na nogawkach zapobiegają wkręceniu się w napęd. Wykonanie stoi na dobrym poziomie jednak co do trwałości nie mogę się za bardzo wypowiedzieć. Po praniu faktycznie szybko schną więc przypuszczam, że w boju też nie będzie powodu do narzekania :)

Pozdrawiam

Jeśli zależy Ci na cywilnym wyglądzie i charakterze spodni, to śmiało możesz brać pod uwagę z Endury model Firefly, który jest nawet tańszy niż Hummvee. Oba modele mają wszystkie cechy rowerowe, lecz Firefly mają przyjemniejszy materiał i wyglądają bardzo cywilnie. Hummvee są bardziej techniczne.

• 4 tygodnie później...

Również polecam spodnie Endura Hummvee. Spodnie mam "tylko" rok, są bardzo trwałe, jak najbardziej nadają się do cywila (nie raz usłyszałem pytania - od osób, które nie jeżdżą - gdzie takie spodnie można dostać ;-) ).

Jeżeli chodzi o materiały, to chyba fakt, że szorty 3/4 mam już prawie 3 lata w stanie praktycznie bdb będzie wystarczający. :-)

Poza tym, Endura ma bardzo dobre podejście do klienta w kwestii reklamacji (defekt = nowy produkt ! ). Tak więc polecam produkty Endury w 100%. :-)

Endura Hummvee - wydaja się mieć o wiele bardziej "przemyślaną" konstrukcje i chyba są bardziej trwałe od Accent Verano. Te drugie zaś mają odpinane nogawki i możesz z nich zrobić szorty 3/4. Ja akurat używam Accent Verano i często jeżdżę w nich z odpiętymi nogawkami. Zimą natomiast chodzę w nich po górach (oczywiście z przypiętymi nogawkami. Sprawdzają się świetnie jako warstwa zewnętrzna.

Gdybym jednak szukał tylko spodni długich to zdecydowanie Endura Hummvee.

defekt = nowy produkt !

Ciekawie jak będzie w moiom przypadku ponieważ jestem w trakcie rozpatrzenia reklamacjiponieważ w moich hummvee odpadl guzik

Endura stanęła na wysokości zadania i przysłano mi nowe spodnie. Tak trzymać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...