pawelsz79 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam, czy potrafi mi ktoś fachowo odpowiedzieć na pytanie czym różnią się hamulce shimano BR-M445 / BR-M446 ? Pozdr/Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Niczym się nie różnią szczególnie pewnie cena bo m446 są droższe bież BR-M445 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsz79 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 skoro cena jest inna to musza się czymś różnić... chodzi mi o szczegółowe porównanie, gdyż nie wiem czy warto wykłócać się w sklepie o M446 bo mi zamontowali M445, a zapłaciłem za M446... ? moze jest gdzieś dostepny test wydajności obydwu typów hamólców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Nie ma różnicy. 446 dalej współpracuje ze "starymi" klamkami 445. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 446 są nowsze dlatego cena troszkę większa a co do wykłócania jak ci zależy to idź się kłóć ale siła hamowania i trwałość jest taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsz79 Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 dzieki za odpowiedzi, chcialem wlasnie ustalić czy dostałem gorsze czy nie .. jesli m445 i 446 to samo to nie ma sensu robić awantury btw czy są gdzies dostepne testy porównawcze hamulców shimano... albo innych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 na stronie producenta o ile się nie mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 To ten sam hamulec w "obrobionym" stylistycznie opakowaniu. Ale skoro ZAPŁACIŁEŚ za coś innego to warto się o to upomnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitof26 Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 BR-M446 posiadam bardzo fajne zaciski dość wydajne w deszczu na okładzinach żywicznych trochę piszczą łatwe odpowietrzanie BR-M445 niczym się nie różnią tylko innym wykonaniem tłoczka w M445 chyba mosiądz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andbeam Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Witam Podepnę się pod temat stoję przed zakupem hamulców i znalazłem takie http://www.bikestacja.pl/hamulce-avid-elixir-t160is-p180is-p-27486.html?osCsid=fc7vqhb9bqe7t9fgg2m8f09h34 cena jest ok tylko czy są warte zakupu czy lepiej dołożyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.