tomassekk Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Elo. Wczoraj myjąc rower po naprawdę zaje..ym błocie z kopalni bazaltu, dostrzegłem, że jeden z Cranków obraca się dziwnie ciężko. Chodzi mi o samą sprężynę/oś na której się obraca. Tzn. w pewnym momencie obrotu czuć spory opór, później obraca się lżej i znów natrafia na opór... Wypsikałem trochę odtłuszczaczem do hampli w sprayu, po czym psiknąłem trochę WD40, nic to nie dało. Rozbierał ktoś Candy C? Myślę, że to błoto dostało się głębiej i skutecznie blokuje obrót sprężyny... Pedały, nie pedała. Odi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Wystarczy zapytać wujka google http://www.cyclistno1.co.uk/features/maintenance/crank-brothers-candy-pedal-service.htm Prawdopodobnie padło któreś łożysko lub jak piszesz syf gdzieś wlazł. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomassekk Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Thx bardzo :] Fajnie opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.