Skocz do zawartości

[kaseta] - nowa za około 100zł

bigos97

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Chciałbym zakupić nową kasetę za maksymalnie 110 zł. Miejscowi bikerzy powiedzieli mi że mogę wsadzić kasetę od szosy do crossa. I tu moje pytanie czy da radę to zrobić ? łańcuch będzie nowy - najprawdopodobniej deore.Moja tylna przerzutka to XT długi wózek. Chciałbym aby kaseta była z jak najmniejszymi zębatkami ( szykuję go na szybką jazdę ). piasty i całe koła seryjne author classic 2010

@bigos97. - ta kaseta, którą podałeś w linku będzie OK. Ale skoro szykujesz swojego crossa na szybką jazdę (masz pewnie standardowe korby MTB 42/44/48 zebów na blacie) to na tej kasecie zwolnisz troche swój rower,bo najmniejsza zebatka ma 12zebów. Pomysl,czy nie lepiej zainwestowac w kasete 11-28?

• Mod Team

Ano, zmniejszysz V-max, zakładając, że będziesz utrzymywał kadencję 90 i obwód koła 2.4 m zmniejszysz swoje Vmax z 56,55 kmph na 51,84 (czyli wychodzi ok 9%).

Jeżeli masz tak dużą prędkość przelotową to nie zmienia, ale raczej tak nie jest, więc nie powinieneś poczuć dużej różnicy pod tym względem.

Zawsze możesz zmienić korbę, lub cały rower na szosowe (-:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...