agenciara Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 2500-3000 km, wszystko cacy, 0 rozcentrowania nie zamieniłabym ich na żadne inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyr Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 2500-3000 km, wszystko cacy, 0 rozcentrowania nie zamieniłabym ich na żadne inne ..tez zalezy jak kto jezdzi mysle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Już miałem je zamawiać, gdy dotarłem do tego wątku... i teraz kompletnie nie wiem co robić. Poczekać, aż schudnę do tego ile waży Agenciara? Czy są jakieś szanse że przy moich 83 kg i 12 kg roweru kółka nie rozwalą się po roku? Nie mam zamiaru jakoś specjalnie ich oszczędzać, ale w grę wchodzi raczej skromne XC i jakiś maraton ze 2-3 razy w roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 no i stało się poszła mi pierwsza szprycha.........:-) moja wina....łańcuch "wkręcił" się miedzy szprychy a kasetę i "big bang" i po szprysze. wie ktos gdzie można taka szprychę kupić bo już kilka sklepów odwiedziłem i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Już miałem je zamawiać, gdy dotarłem do tego wątku... i teraz kompletnie nie wiem co robić. Poczekać, aż schudnę do tego ile waży Agenciara? Czy są jakieś szanse że przy moich 83 kg i 12 kg roweru kółka nie rozwalą się po roku? Nie mam zamiaru jakoś specjalnie ich oszczędzać, ale w grę wchodzi raczej skromne XC i jakiś maraton ze 2-3 razy w roku. a co, ostre koło się znudziło? kemyr, co prawda nie katuje ich na co dzień, ale zdarzyło się podpiąć na nie sakwy (np. na zlot fr), kilka maratonów na nich śmignęłam. więc dla lekkich osób jak najbardziej polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 no i stało się poszła mi pierwsza szprycha.........:-) moja wina....łańcuch "wkręcił" się miedzy szprychy a kasetę i "big bang" i po szprysze. wie ktos gdzie można taka szprychę kupić bo już kilka sklepów odwiedziłem i nic. Dystrybutor (cóż za brzydkie słowo) na Polskę przyjął taką politykę, że szprych ani żadnych części nie sprzedają... trzeba wysłać koło do autoryzowanego serwisu i zapłacić za szprychę + wszelkie robocizny... innymi słowy, niezłe g****. Inne rozwiązanie to sprowadzić sobie szprychę/y zza granicy gdzie Harfa nie ma nic do gadania. Agenciaro, a ile ważyły te sakwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Dystrybutor (cóż za brzydkie słowo) na Polskę przyjął taką politykę, że szprych ani żadnych części nie sprzedają... trzeba wysłać koło do autoryzowanego serwisu i zapłacić za szprychę + wszelkie robocizny... innymi słowy, niezłe g****. Inne rozwiązanie to sprowadzić sobie szprychę/y zza granicy gdzie Harfa nie ma nic do gadania. Agenciaro, a ile ważyły te sakwy? dużo 10-15kg na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 niezłe g**** to mało powiedziane. wysłałem maila do harfy ale jeszcze nic nie odpowiedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 niezłe g**** to mało powiedziane. wysłałem maila do harfy ale jeszcze nic nie odpowiedzieli. Harfa na maile odpowiada najszybciej po tygodniu, dlatego trzeba dzwonić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 zadzwonię na pewno .ale jak każą mi przesłać im koło to ..........przecież to mnie koło 100 wyniesie:-))))))) śmiech na sali no ale zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 zadzwonię na pewno .ale jak każą mi przesłać im koło to ..........przecież to mnie koło 100 wyniesie:-))))))) śmiech na sali no ale zobaczymy. mam ten sam problem pieprzony monopol :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kupując koła w zeszłym roku myślałem m.in. nad tym modelem. Jednak szybko mi przeszło, bo nie jestem przekonany do modeli najniższych w hierarchii danego producenta i tyczy się to nie tylko kół. Pomyślałem nad Crosstrailami, tylko to już za duży przeskok cenowy. W rezultacie skończyło się na składakach XT (M770) + XC717 (Disc) + DT Comp i nyple DT prolock. Co ciekawe, jak zapytałem w Bikestacji o złożenie ich na zamówienie zaśpiewali mi w sumie 716zł (!) z przesyłką, czyli nie dużo więcej niż za Crossride, a są dużo lżejsze i ewentualny serwis o wiele prostszy. Choć przez ponad rok nie miałem z nimi żadnych problemów (parę wyścigów XC, kilka wycieczek w Beskidy, Jura), wszak ważę 65kg. Dlatego zamiast kupować najniższy model Mavica proponuję zastanowić się nad czymś składanym (jeśli używki nie wchodzą w grę), popytać, poszukać. Dla mnie Mavic kojarzy się z takimi materiałami jak Maxtal, Zicral, a Crossride mają tylko ten plus, że są składane fabrycznie. Poza tym spotkałem się kiedyś z modelem Crossride, na którym widniała naklejka Made in China, na innym znowu Romania, a na stronie Mavica jest oczywiście France, więc może dlatego jedni narzekają, inni sobie je chwalą. BTW - a gdyby spróbować zamówić szprychę w sklepie, który nie zaopatruje się u Harfy, a handluje Maviciem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnum Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 bardzo polecam faine zetsawienie kol za dosc mala kase kolo tyl piasta chosen v-brake 270zl http://www.allegro.pl/item710697175_chosen_a8177b_black_red_v_brake_tyl_nowosc.html obrecz mavic m317 99zl szprychy dt swiss 3,50zl szt nyple dt swiss 1zl szt przod piast chosen v-brake http://www.allegro.pl/item710697619_chosen_a3836b_black_red_v_brake_przod_nowosc.html mavic m317 szprychy nyple dt swiss kola 1,7kg ok bardzo faine kola polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 BTW - a gdyby spróbować zamówić szprychę w sklepie, który nie zaopatruje się u Harfy, a handluje Maviciem? W Polsce takich nie ma, bo Harfa urządziła sobie monopol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Zapytałem, bo na Forum w temacie pojawiło się stwierdzenie, że sklepy m.in. jak Bikestacja oferują sprzęt taniej, bo sprowadzają go zza Odry. Przez takie działanie jednak nie ma się gwarancji Harfy, tylko trzeba odsyłać do ww. sklepów. Czy prawda nie wiem, dlatego pytam. A co do szprych do kół Crossride, to na allegro jest się aukcja, więc jeśli serwis ma wynieść stówkę, to tu mamy komplet 24 szprych i piastę, na zapas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Co do szprych i innych gratów do crossride'ów to polecam skontaktowanie się z warszawskim Plusem ( http://rowery.com.pl/ ). Są oni oficjalnym dystrybutorem i serwisem Mavica, więc z częściami nie powinno być problemów. Sam tam u nich kupowałem moje CR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Są oni oficjalnym dystrybutorem i serwisem Mavica, więc z częściami nie powinno być problemów. Sam tam u nich kupowałem moje CR. Żadnym dystrybutorem, co najwyżej są autoryzowanym serwisem i mają te kółka w swojej ofercie po zbójeckiej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Oficjalna cena jest może i zbójecka, ale jeżeli potrafi się rozmawiać to spokojnie można utargować mały rabacik Co to tego czy są dystrybutorem czy nie, to nie wiedziałem jak ich nazwać. Chodzi mi o to, że można u nich bez problemu kupić części do CR'ów. Z tego co pamiętam, to podczas rozmowy sprzedawca rzucił takie kwoty: za jedną szprychę liczą sobie 9 zł, a za bębenek 150 zł (razem z wymianą u nich) - takie ceny są dla klientów, którzy nie posiadają gwarancji od Harfy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyr Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 mi tez dzis poszla szprycha.coprawda nie podczas jazdy a w trakcie centrowania (ponownego) ale poszla. reasumujac - nigdy wiecej plaskich szprych (podczas centrowania trzeba je trzymac kombinerkami). kolko chyba dam do zrobienia i sprzedam a na tyl poskladam cos konkretniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 reasumujac - nigdy wiecej plaskich szprych (podczas centrowania trzeba je trzymac kombinerkami). I to jest kolejny argument przeciw Crossride. Już następny model, Crosstrail, dostarczany jest z kluczem do podtrzymywania szprych. W sumie niewiele, ale zawsze świadczy to o podejściu producenta do produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ja radzę sobie z kombinerkami doskonale. Jakoś nie narzekam. Należy je centrować z czuciem. P.S. Naciąg szprych w CR nie jest tak duży jak w standardowych kółkach z tego co zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ja po wyłamaniu szprychy poszedłem do najbliższego serwisu i wszystko spokojnie załatwiłem. szprychy od harfy dostałem też zupełnie bezstresowo. razem z przesyłka 47 zł za 5szt. to chyba nie tragedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Ktoś wie ile waży sama obręcz z Crossride-ów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudiMTB Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 tak jak w opisie mam zamiar kupić te koła i musze coś więcej o nic wiedzieć czy nie są wadliwe, czy warto je kupić jak się sprawują itd. http://allegro.pl/item915438411_nowe_mavic_crossride_v_ki_czarne_2010_571pln_pl.html oto link pozdROWER ! pomyliłem działy.. -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 13 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Tematów o CR jest kilka na forum. Wystarczy poszukać. Napisz jaki styl jazdy preferujesz, ile ważysz i gdzie jeździsz, to będziemy dyskutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.