uszolot10 Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Jeszcze jedna prośba. Mógłby mi ktoś podać adres jakiegoś sklepu internetowego z tymi kołami w miarę tanio (wersja 6 śrub, bez fałek)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 http://www.bike-center.pl/index.php?p2421,...isc-6-srub-2009 http://www.synkros.pl/product-pol-1425-Kom...NTL-czarne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Najtaniej to trzeba szukać na allegro. Nówki po 680 zeta chodzą. Jak tak teraz patrzę, to te ceny są poronione. To ponad 150 zł więcej niż płaciłem za swoje 1,5 roku temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Przez stronę bike-center wychodzą taniej o 15zł taniej niż dają na allegro W synkrosie(allegro) chodzą po 630zł, wiec najtaniek Jak tak teraz patrzę, to te ceny są poronione.To ponad 150 zł więcej niż płaciłem za swoje 1,5 roku temu. Nom, tylko, że teraz jak kupisz to bardziej ulepszone niż twoje i na rok 2009 Nie wiem czy wiesz ale jeszcze miesiąc Fuclrumy RM5(2008) kosztowały 572zł, teraz(2009r.) o 182zł więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 jak kupowałem w bike-center, bez kłopotu po dwoch dniach koła były u mnie, cene też mieli dobrą i widzę że mimo kursu euro nie podrożały dużo, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Bartku wiem, że to wina kursu walut. To może powiedz co się zmieniło w CR, że są lepsze od moich. A tak na poważnie to coś w ogóle się zmieniło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 A tak na poważnie to coś w ogóle się zmieniło? Made in Romania oraz oprawiony system bębenka i zmiany w obręczach disc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 wrzucam zdjęcia moich nowych CR http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66695070690ca4f2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/708860c3eab5b106.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d9f20ef4f3acfa17.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jakbyś jeszcze zrównał napisy z opon do napisów na obręczy to by było miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 próbowałem coś kombinować z tymi napisami ale niestety nie są równo rozmieszczone po obu stronach obręczy wiec nie dało rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Właśnie dostałem używane Crossride-y DISC 08 i jak zakręciłem kółko to było absolutnie ciche, nie słyszałem tych zapadek- to normalne czy muszę założyć kasetę żeby bębenek wydawał ten charakterystyczny dźwięk? Chodzi mi dokładnie o ten dźwięk: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Musisz zatrzymać bębenek żeby było cykanie. Zakręć kołem, ale nie trzymaj za oś piasty lecz za bębenek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Musisz zatrzymać bębenek żeby było cykanie.Zakręć kołem, ale nie trzymaj za oś piasty lecz za bębenek. dzięki po raz 2-gi. Wszystko gra, więc komentarz można wystawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 wy to czasem macie pytania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 wy to czasem macie pytania... no co? jakoś trzeba zdobyć taką wiedzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalina Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 A propos ceny to w CR chyba jest najlepsza. http://centrumrowerowe.pl/001847/Mavic-CRO...NE/Produkt.aspx http://centrumrowerowe.pl/05603047012/Mavi...NE/Produkt.aspx http://centrumrowerowe.pl/000465/MAVIC-Cro...ne/Produkt.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 No ja jestem właśnie na etapie zbierania gotówki na te kółka - naturalnie model '09 Disc... Chociaż mają poważnego konkurenta w postaci Red Metali 5 ale po lekturze na forum jednak chyba będą Mavici Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł-Sz Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Używam Crossride drugi sezon i mam taką przypadłość w tylnim kole, że szprychy się lubią przekręcić. Z przodu jest wszystko OK, amortyzator robi swoje, ale z tyłu na HT ramie i ciśnieniu 4 bary szprychy się czasem przekręcają o kilkanaście do około czterdziestu pięciu stopni. Czy ktoś też coś takiego zauważył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Nic takiego nie występuje w moich CR. Może za słabo naciągnięte masz szprychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyr Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 ja mam jedna taka szprychę której nypel sam się odkręca,ale ostatnio przykręciłem go mocniej i jak na razie jest okej. aczkolwiek i tak to dziwne bo chyba w wielokrotnie centrowanych fabrycznie kołach wszystko powinno być na cacy. ogólnie kółeczka godne polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam, zastanawiam się nad kupnem tych kółek. Znajomy dał mi cynk, że w jednym ze sklepów niedaleko mojego miasta można je dostać za 450zł nówki tylko nie wiem czy model tegoroczny czy 2008. Podejrzewam, że zeszłoroczny, ale nie robi mi to jakiejś większej różnicy. Mam kilka wątpliwości i pytań, które chciałem rozwiać pytając Was- użytkowników tych kół. 1) Sztywność/wytrzymałość - czy ktoś kto waży w okolicach >70kg jeździ na tych kołach szeroko rozumiane enduro rowerem HT? 2) opory boczne - czy z racji płaskich szprych opory boczne jakie stawiają te koła są odczuwalnie większe niż te stawiane przez tradycyjne szprychy? 3) trwałość/części - czy szprychy ew. inne części zamienne można dostać tylko w harfie czy w innych sklepach też? komuś zdarzyło się zerwać/złamać szprychę czy też popsuć coś innego? 4) jaką szerokość zewnętrzną mają obręcze w tych kołach? w necie jest napisane, że 19mm, ale nie wiem czy to w środku czy na zewnątrz obręczy. Z góry dziękuję za odpowiedzi i ewentualne dalsze opinie o tych kołach. PS.Rozumiem, że w przypadku ewentualnego zakupu cena 450 jest więcej niż zadowalająca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Cena super. 1) Ważę 80 kg jeżdżę w XC, koła mają jeszcze dużo zapasu sztywności, a przynajmniej ja nie odczuwam jej braku. 2) Koła jak wiesz mają mniej szprych niż tradycyjne,ale są one płaskie, opory boczne są więc minimalnie większe niż przy tradycyjnych. 3) W moim roweroym mogę wszystko dostać od ręki, a jeśli czegoś nie będzie to do tygodnia sprowadzają. Przez dwa lata nic się nie zepsuło, jednak ostatnio pojawiły się jakieś problemy z bębenkiem, ale nie wiem czy to od kół czy może coś innego jest temu winne. 4) Nie jestem w stanie teraz zmierzyć, ale jeśli nie zapomnę to jutro zmierzę, choć raczej 19 mm to wewnętrzny wymiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Już na tym forum pojawiło się że bębenek trzeba co jakiś czas nasmarować więc na twoim miejscu bym tego spróbował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Wg. mnie CR mają jedną zasadniczą wadę. Wydajać prawie 7 stówek oczekuje się niższej wagi aniżeli prawie 2 kilogramowe klocki. Co z tego że fajnie wyglądają i mają sprawdzony system zapadek, na dodatek niespecjalnie sztywne płaskie szprychy, skoro mają tak wielki negatywny wpływ na najważniejszą masę w rowerze, rotującą. Za te pieniądze można złożyć samemu coś dużo lżejszego i łatwiejszego do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 No w tej cenie to duzo lzejszych jednak nie zlozysz I pytanie czy beda tak samo pancerne jak CR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.