rockrider Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A powiedzcie mi co jest lepsze, co sie lepiej opłaca czy Mavic CROSSRIDE lub FULCRUM RED METAL 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A powiedzcie mi co jest lepsze, co sie lepiej opłaca czy Mavic CROSSRIDE lub FULCRUM RED METAL 5? Przy obecnej cenie RM5 to lepiej brać Crossride. Ja przez ostatnie 1.5miesiąca byłem napalony na RM5, ale wybór padnie na Crossride- szkoda, bo Mavici gorzej wyglądają niż RM5- kolorystycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Ceny to racja idą w góre A co do kolorystyki RedMetal 5 ładniej sie prezentują, lecz u mnie lepiej chyba Crossride bedą wyglądac Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Jeszcze jedno. Orientujecie sie może w których głośniej tryka tylnia piasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 ZTCW to w Fulcrumach, ale to duzo zalezy od ilosci smaru w bebenku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Z tego co widziałem to Crossride nawet głosno trykają. Tylko chyba jest inaczej po założeniu kasety i opon (tak przypuszczam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Po przesiadce ze starych kół przeżyłem szok, bo nie wiedziałem że bębenek może tak głośno chodzić, ale to dobrze jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ja mam koła rockridera, ale bardzo dobrze się toczą lecz nic nie trykaja. I właśnie myśle o jakiś firmowych kółkach no i mam na uwadze Crossride Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Opisy obu kół są dostępne w dziale "napęd" - co prawda przeprowadzka forum narobiła tam nieco zamieszania, ale to co trzeba zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montada Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Wczoraj zakupiłem Crossride i powiem szczerze , że to naprawdę świetne koła. Cykają jak gruba tłusta cykada, kręcą się rewelacyjnie no i ten wygląd. http://picasaweb.google.pl/Truchamontada/M...468102667134866 . Kupowałem u Sujki w Łodzi. Co ciekawe, mówił że rozmawiał z kimś z Mavica i podobno Francuzi powoli odchodzą od sprzedaży samych obręczy i powoli przerzucają się tylko na systemowe. Ciekawe ile w tym prawdy. Osobiście polecam kółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszolot10 Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 A ja mam trochę inne pytanie: Czy kupując te kółka przez internet mogę je serwisować w dowolnym punkcie Mavica, czy muszę tam gdzie kupiłem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montada Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Możesz serwisować w dowolnym punkcie jeśli masz wszystkie kwity. Na obręczach powinny być naklejki z numerem seryjnym dla każdej z osobna i te numery wpisane w książkę serwisową oraz dowód zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 25 Marca 2009 Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 montada ładnie te kółka wyglądaja u ciebie. Na żywo pewnie jeszcze lepiej. A jeździłes na nich już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 25 Marca 2009 Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 ja własnie dzis założyłem nowiutkie ,śliczne crossridy na razie tylko wygladaja pięknie bo nie miałem okazji pojeździć ale jak już wypróbuje to dam znać jak wrażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Spoko. A masz jekieś fotki ja u Ciebie wyglądaja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montada Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 montada ładnie te kółka wyglądaja u ciebie.Na żywo pewnie jeszcze lepiej. A jeździłes na nich już? Tak, zrobiłem krótką przejażdżkę i pierwsze wrażenia są takie ,że poprzednie alexrims adventurer na piastach slx wcale nie kręciły się tak lekko jak myślałem, że się kręcą a i sztywność wydaje się lepsza tylko mały problem pojawia się kiedy zawieje wiaterek porządnie to kółka stawiają opór większy niż inne z uwagi na płaskie szprychy ale to akurat pikuś. A wizualnie na żywo bardzo porządnie się prezentują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 jeżdze na tych kołach 2 sezon i warte są polecenia, kręcą sie lekko, bębenek cyka dostojnie, estetyka wzorowa, natomiast co do podmuchów bocznych i "żeglowania" to nie stwierdziłem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ale się nam CR'ów namnożyło. Co do bocznych wiatrów to stawiają według mnie nieco większy opór, ale jest on ledwo wyczuwalny i nie przeszkasza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 nie mam jeszcze "fotków" ale może jutro albo w sobote wrzucę bo na razie rower jest nieco w rozsypce. powstał mały problem - a mianowicie nie moge założyż czujnika od licznika na szprychę ponieważ jest płaska a nie okrągła jak dotychczas:-( będę musiał jakoś to wykombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 musisz podpilowac mocowanie albo kupic magnes na płaskie szprychy, mavic ma takie w ofercie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Nie tylko Mavic ma takie w ofercie, ale kilka innych firm, ja na przykład dostałem w sklepie specjalną do licznika VDO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Napaliłem się na te Crossride-y ale jednak będę kupował Red Metal-e 5 Nowe, za lekko ponad 500zł za rocznik 2008 chyba się opłaca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montada Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Miałem ten sam problem z licznikiem Sigma 1606L i zrobiłem tak . Założyłem na odpowiednią wysokość część gumową z magnesikiem później nałożyłem metalową zasuwkę i przekręciłem na szprysze o 90 stopni i siedzi bezproblemowo. Po jazdach próbnych trzyma i nie spada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 montada - szczerze mówiąc taki miałem pomysł i na razie tak chyba zrobię. dzięki. idę bawić się dalej w składanie.............pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montada Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Dziś pojeździłem troszku i magnesik na szprysze jest i ma się dobrze. Jeśli nie ma możliwości zakupienia magnesu Mavica do płaskich szprych ten patent daje radę. A co do żeglowania to dziś wiało dość mocno i różnica w odczuwaniu podmuchów bocznych na kółka CR do poprzednich ......jest ... lecz niewielka. Masakry nie ma. Różnica w tym jak się toczą te kółka i jak scentrowane są fabrycznie do moich poprzednich jest....wielka. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.