grzesiowu Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 witam pojawiły się w internecie atrakcyjne oferty na ramy FullSusup meridy np TRANS MISSION CARBON 5000-D z 2009 czy MERIDA TRANS MISSION CARBON 1000D z 2010 pytanie co te ramy są warte - czy nie są to jakieś miny dzięki za wskazówki
Mod Team safian Napisano 5 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 5 Stycznia 2012 Jak nie napisałeś za ile, nie dałeś linka, rocznika, nic to jak mamy pomóc?
grzesiowu Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Napisano 6 Stycznia 2012 roczniki są w linijkach nazw na końcu cena 400Euro z damperem fox'a
Mod Team durnykot Napisano 6 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2012 Rama z 2009 jest ramą starego typu z pływajacym mocowaniem tylnego hamulca. Rama z 2010 jest nową konstrukcją, bardzo zbliżoną do obecnych modeli. Jeśli cena za obydwie ramy jest taka sama , warto zakupić tą z 2010- lżejsza konstrukcja, nieco zmieniona charakterystyka tylnego zawieszenia. pytanie co te ramy są warte - czy nie są to jakieś miny Nie widząc ram ciężko zająć stanowisko. To tak jakbyć kupował samochód przez telefon nie widząc go. Bez linków do tych konkretnych ram nikt Ci nie odpowie na te pytania. Jeśli są nowe to cena jest cakiem niezła.
grzesiowu Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Napisano 6 Stycznia 2012 RAHMEN MERIDA TRANS MISSION CARBON 1000D (ONE FOURTY) 2010 RH17 WEIĂ�/CARBON | eBay RAHMEN MERIDA TRANS MISSION CARBON 1000D (ONE FOURTY) 2010 RH17 WEIĂ�/CARBON | eBay foty są tylko katalogowe bajków tu jest inna aukcja tego modelu z 2010 i widać na foto jak jest rozwiązany montaż tylnego zacisku RAHMEN MERIDA TRANS MISSION CARBON (ONE FOURTY) 1000D 2010 RH19 WEIĂ�/CARBON | eBay mają z tego co się zorientowałem specyficzny patent montowania tylkego koła tzn trzeba mieć ośkę DT Swiss RWS Thru Bolt 10mm ładuje się to od strony tarczy a od strony kasety ona nie "przechodzi na wylot tyklo wkręca się ją w gwint w ramie ... to się też przekłada na zakup piasty
Mod Team durnykot Napisano 7 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2012 Ośka DT Swiss to IMO całkiem niezłe rozwiązanie. Jeśli uda Ci się zakupić taką ramę w tej cenie z aukcji ( ok. 400 ojro) ,to warto. Mnie jedynie zastanawia trwałość układu pływajacego zacisku. BTW- tu masz taką samą ramę w Polsce http://allegro.pl/nowa-rama-merida-one-fourty-karbon-fox-rp23-50-i2036935848.html
grzesiowu Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Napisano 7 Stycznia 2012 no właśnie mam obawy co do trwałości tej ramy ... i w tym kontekście pytałem o "minę" (myślę o fullu pod kątem beskidów, a ważę sobie koło 85) ośka faktycznie fajny patent ale kosztuje sobie solidnie no i chyba ogranicza pole manewru jeśli idzie o zakup piasty reasumując mam lęki czy ta rama popracuje przyzwoicie parę lat czy jedynie parę wyjazdów na szlak co do tej polskiej aukcji to foty na iej są z www.nubuk-bikes.de więc to chyba jakiś reseller :] no i u niego wychodzi ładne parę stów więcej dzięki za wsparcie :]
Housik Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 na razie z opini riderow z ktorymi bylem w gorach merida raczkuje z fullami dopiero na ten sezon zapowiada sie ...... ze moze cos z teog będzie
partyzant Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Merida to zwykły jednozawias z punktami pośredniczącymi, o tyle gorszy od zwykłego jednozawiasowca, że więcej rzeczy może się tam zepsuć. Rozejrzyj się za czterozawiasem - jest dużo lepszy. Jaki skok Cię interesuje?
grzesiowu Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Napisano 9 Stycznia 2012 Jaki skok Cię interesuje? 150 mm ale się nie przywiązuję do tej wartości
partyzant Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Dużo lepsze od Meridy: http://www.ebay.de/itm/Santa-Cruz-VP-Free-/320824464312?pt=Sport_Radsport_Fahrradteile&hash=item4ab2a0d3b8 http://www.ebay.de/itm/Santa-Cruz-Nomad-Rahmen-M-Steuersatz-Chris-King-Sattelklemme-Umlenklager-neu-/170759132863?pt=Sport_Radsport_Fahrradteile&hash=item27c20996bf Poszukaj Poison Curare, nie jest to nie wiadomo jak wspaniały sprzęt, ale jest tani, dobry i czterozawiasowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.