Skocz do zawartości

[rama] KTM SCORE PRESTIGE

MACSTONE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Na gwiazdkę zrobiłem sobie prezent o jakim zawsze marzyłem, czyli kupiłem ramę do full'a w carbonie.

Wybór padł na KTM'a SCORE w malowaniu PRESTIGE.

Rama była OEM, więc nie ma nawet dampera.

Czy ktoś wie jaki damper do niej pasuje - chodzi mi o długość?

Najprawdopodobniej będę zamawiał go za zachodnią granicą i chciałbym mieć pewność że wybiorę pasującą część.

Seryjnie jest tam wsadzany DT SWISS XR CARBON - ja zdecyduje się pewnie na tańszą wersję XM 180, ale nigdzie (google nie boli) nie jest podane jakiej jest długości.

Domyślam się że to jest 190 mm - tak też wynika z mojego mierzenia odległości samej ramy, ale może to być również 200 mm i wtedy o błąd nie trudno :icon_confused:

Jeśli wiecie rodacy - pomóżcie - bardzo proszę.

Pozdro.

Napisano

Fajna ramka - gratuluje zakupu. Trochę ciężko jest z pomarańczowymi częsciami żeby to zgrać wszystko ze sobą ale wszystko przed Tobą :) np taki lub może być i 210 przecież:

http://www.rowerymerida.pl/akcesoria/produkt224/damper-xm-180-remote.html

jeśli masz tuleje montażowe w ramie to nie ma problemu, jeśli brak to musisz zamówić pasujące, ale skoro jesteś z Wawy to podjedź do Marcelego - oni sprzedają KTMy więc może tak samo z rozbiórki juz mają coś pasującego. Ważyłeś już ją może ?

btw przybyła pksem ?

Napisano

Ramka jest czarna matowa - w malowaniu Prestige, więc części też mogą być czarne. Nie ma problemu. Nie jestem też purystą kolorystycznym.

Tulei nie mam, ale najpierw chciałbym mieć damper - a potem można kombinować z tulejami. W zestawie z nowymi damperami już są więc może będą pasować.

Nadal jednak nie wiem jakiej powinien być długości.

Waży około 1660 gram, oczywiście bez dampera.

Przybyła faktycznie PKS'em.

Napisano

bo ten pks jest prawie tak samo szybki jak "mleko" tylko godziny odbioru nieludzkie :)

score ma zawias 100 mm i przełożenie 1:2. Dampery 190x50 i 200x55 to nie to samo - dwa różne skoki. Podjedź na Grochowską dla pewności ale moim zdaniem raczej 190.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...