MACSTONE Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 Witam! Na gwiazdkę zrobiłem sobie prezent o jakim zawsze marzyłem, czyli kupiłem ramę do full'a w carbonie. Wybór padł na KTM'a SCORE w malowaniu PRESTIGE. Rama była OEM, więc nie ma nawet dampera. Czy ktoś wie jaki damper do niej pasuje - chodzi mi o długość? Najprawdopodobniej będę zamawiał go za zachodnią granicą i chciałbym mieć pewność że wybiorę pasującą część. Seryjnie jest tam wsadzany DT SWISS XR CARBON - ja zdecyduje się pewnie na tańszą wersję XM 180, ale nigdzie (google nie boli) nie jest podane jakiej jest długości. Domyślam się że to jest 190 mm - tak też wynika z mojego mierzenia odległości samej ramy, ale może to być również 200 mm i wtedy o błąd nie trudno Jeśli wiecie rodacy - pomóżcie - bardzo proszę. Pozdro.
sivydym Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 Fajna ramka - gratuluje zakupu. Trochę ciężko jest z pomarańczowymi częsciami żeby to zgrać wszystko ze sobą ale wszystko przed Tobą np taki lub może być i 210 przecież: http://www.rowerymerida.pl/akcesoria/produkt224/damper-xm-180-remote.html jeśli masz tuleje montażowe w ramie to nie ma problemu, jeśli brak to musisz zamówić pasujące, ale skoro jesteś z Wawy to podjedź do Marcelego - oni sprzedają KTMy więc może tak samo z rozbiórki juz mają coś pasującego. Ważyłeś już ją może ? btw przybyła pksem ?
MACSTONE Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 Ramka jest czarna matowa - w malowaniu Prestige, więc części też mogą być czarne. Nie ma problemu. Nie jestem też purystą kolorystycznym. Tulei nie mam, ale najpierw chciałbym mieć damper - a potem można kombinować z tulejami. W zestawie z nowymi damperami już są więc może będą pasować. Nadal jednak nie wiem jakiej powinien być długości. Waży około 1660 gram, oczywiście bez dampera. Przybyła faktycznie PKS'em.
sivydym Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 bo ten pks jest prawie tak samo szybki jak "mleko" tylko godziny odbioru nieludzkie score ma zawias 100 mm i przełożenie 1:2. Dampery 190x50 i 200x55 to nie to samo - dwa różne skoki. Podjedź na Grochowską dla pewności ale moim zdaniem raczej 190.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.