Skocz do zawartości
  • 0

Cube nature pro 2012

Gość maxx

Pytanie

Napisano

Witam. To mój pierwszy post . Rowerem jeździłem kiedys bardzo dużo ale szkoda na razie zanudzać. Miałem długa przerwę i uczę się teraz wszystkiego od nowa. O co mi chodzi. Szukam roweru głownie miasto asfalt z możliwością jazdy w lekkim terene. Chodzi o to że chciałbym skończyć z samochodem i do pracy właśnie rowerkiem oraz bardzo ostrę trenuje plywanie a rower miał by mi poprawic tez kondycję. Oglnie dziennie przejade po asfalcie minimum 15 km i raz na weekend wypad poza miasto w lekki teren mocno sie spocic i raz w miesiący trasa 50 - 60 km.Sa słaby jestem w osprzecię żeby samemu składać dlatego chciałbym coś dobreo aby później co najwyżej wymienić pierdoły. Ważne aby ładnie wyglądał . Mam tez pytanie bo nie siedzialem na tym rowerze chodzi mi o geometrię i się nie znam. Jak można określić geometrie jest bardziej szosowa tzn pozycja bardziej wyprostowana czy bardziej crosowa ? jak to rozróżniac . To tyle dzieki za jakies info i inne propozycje

Moje dane

Wiek 33 lata stan kondycji dobry

79 kg

175 cm

przedział cenowy do 3500

Wybralem oto taki :

http://www.cube.eu/pl/tour/cls/nature-pro/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość
Napisano

tym bardziej że w opisie chwalą się że wykonczenia spawów są ladnie obrobione i nazywaja to jako system ;)

Napisano

Crossy Cube na ramie o której piszesz (Nature/Tonopah) są moim zdaniem godne uwagi przy decyzji o zakupie.

Katuje takiego od zeszłego roku,przejechałem około 2500km i nic...nawet przerzutki nie wymagają regulacji.

Warto się rozejrzeć może gdzieś zostały 2011,może uda się ustrzelić jakiegoś na kompletnym xt.

Pozycja - typowy trekking/cross,bardziej komfortowa niż sportowa,relatywnie krotka górna rura.

10-rzędowy napęd w 2012 nie powinien być argumentem przy zakupie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...