Wieloryb Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam, po kilku latach planów i zamiarów w końcu zebrałem się do złożenia roweru do wykorzystania w celach transportowych (do zabawy jest lepsiejszy :]). Tzn, żeby pojechać nim na zakupy, coś załatwić w urzędzie itd. i gdzieś zostawić przypiętego, bez strachu, że po powrocie zobaczę jedynie przeciętą linkę. Bazą jest rama po Magic Travel'u sztywniaku, rocznik ok '96. Na przód wsadziłem ciut młodszy (ok '04), ledwo działający amortyzator (szumna nazwa na TO) zoom wyjęty z jakiegoś supermarketowca. Do przeszczepu poszły jeszcze ramię korby i opona, żeby jak najwięcej części było "z innej beczki". Tak staram się go "podrasować", by był jak najbardziej "niekradliwy" ale w miarę możliwości niezawodny (coś jak sokół milenium ;]). Planowałem nieco młotkiem przemodelować ramę ale po ok 2 uderzeniach dotarło do mnie, że to nie najlepszy pomysł. Czy macie pomysły co więcej można z tym rowerem zrobić? Na życzenie mogę zamieścić zdjęcie. Wartość opisanej maszyny zapewne jest niewiarygodnie wysoka, niemniej jednak szkoda byłoby mi ją stracić (głównie sentyment) na rzecz kogoś kto ją przehandluje za winko. Może niepotrzebnie się zastanawiam, bo pies z kulawą nogą by się na ten rower nie porwał ale wiadomo w jakim kraju żyjemy. ps. z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. (niestety druga wiadomość, bo chyba nie ma możliwości edytowania wcześniejszych postów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Zamiast młotka użyj pilnika, delikatnie niszcząc lakier, ale nie niszcząc rurek ramy. Możesz gdzieś coś maznąć farbą, albo podkleić taśmą, żeby źle wyglądało. Aczkolwiek jeśli widać, że nie jest to drogi sprzęt, za to widać, ze jest stary to myślę, że amator sprzedaży cudzych rowerów się nie połasi. Na takiego co sprzeda na złom pewnie wystarczy jakiś U-lock zamiast linki i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wieloryb Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Na takiego co sprzeda na złom pewnie wystarczy jakiś U-lock zamiast linki i po sprawie. Średni U-lock więcej warty niż ten rower ;] Czarną izolacją jest miejscami obklejony. Może ktoś chce się zrealizować artystycznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ja swojego nie myje. Sztyce mam oklejoną, a koło sterów mam po zimie ślady rdzy. Jedynie pedały a530 mogą kogoś skusić a zostawiam byle gdzie i przypinam cienką linką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wieloryb Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Linkę mam zbliżoną do tej: http://www.kryptonit...d=1001&pid=1128. Nawet chyba taką samą tylko model sprzed 7-8 lat. Wygląda całkiem całkiem ale na 97% to cienki drucik. powlekany gumą i pusty w środku. Mycie tego roweru dawno sobie darowałem :] No to papier ścierny w dłoń i do dzieła :]. Mam nadzieję, że nikt się na niego nie połasi. Dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.