paziu Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 witam forumowicze używając hamulca magura julie stwierdzam, że ma bardzo słabe tarcze. Łatwo się wyginają. Jaki polecacie mi zamiennik? Czy grubość może być dowolna czy jest ograniczona dla tego zacisku? Mam gdzieś jakąś shimano ale wydaje mi się grubsza. Na pewno mocniejsza:)
enduroriderPL Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 160mm tarcze shimano są bardzo żywotne i trwałe. http://endurorider.pl/2007/09/tarcza-hamulcowa-accent-freezer/ mam takie dwie tarcze 203 i są ok.
Mod Team durnykot Napisano 5 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 5 Stycznia 2012 witam forumowicze używając hamulca magura julie stwierdzam, że ma bardzo słabe tarcze. Jakie to tarcze? Czy grubość może być dowolna czy jest ograniczona dla tego zacisku? Grubośc tarczy hamulcowych oscyluje miedzy 1,8 a 2mm - grubszych raczej nie znajdziesz. Zasadniczo zacisk powinien pracować poprawnie z każdą tarczą o odpowiedniej średnicy.
paziu Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 myślałem o tych accentach właśnie:d w rowerze mam magura z 2002r chyba i nie polecam... Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Cuberider Napisano 7 Stycznia 2012 Napisano 7 Stycznia 2012 "Zamienił stryjek siekierkę na kijek" Tarcza Accent może okazać się jeszcze gorsza niż te Magurowskie Chcesz mieć sztywną tarczę to kup na pająku np. Shimano xt
paziu Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Napisano 7 Stycznia 2012 aha. A używałeś freezerów? Serio są takie słabe? juz zamówiłem to zobaczymy co z tego będzie
Cuberider Napisano 7 Stycznia 2012 Napisano 7 Stycznia 2012 heh czasem je prostuje palcami moim klientom
enduroriderPL Napisano 7 Stycznia 2012 Napisano 7 Stycznia 2012 Ja prostowałem palcami różne tarcze bez pająków więc nie widzę w tym nic dziwnego. Moje accenty mają sie dobrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.