Skocz do zawartości

[rower] Rower na miasto

marcys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanownych forumowiczów.

Mianowicie z powodów zdrowotnych muszę skończyć z DH lecz po prostu kocham rowery i wbrew lekarzom nie chce porzucić tej pasji. Planuję wymienić mój dotychczasowy rower przeznaczony na DH na rower pod miasto, lecz na temat miejskich rowerów nie znam się zupełnie. Proszę o poradę, mianowicie chodzi mi o dobry rower do 2500 choć wolałbym jeszcze taniej do jazdy po mieście, nie chodzi mi tu o typowy street, lecz żeby miał ramę full a nie sztywną, dobry osprzęt. Ktoś pomoże ?

Napisano

Full rama po to by jeździć po ulicy i ścieżkach - chyba nie ma sensu. Po mieście dobrze porusza się czymś takim jak treking/cross. Trans Alp 2011 - takie coś posiadam, osprzęt nie jest wysokich lotów, ale daje radę. Jedyne czego można się czepiać, to skuteczności hamulców. Ewentualnie: http://www.kross.pl/pl/2012/cross/evado-4-0

No chyba że chcesz jeździć agresywnie - ale skoro lekarze mają jakieś obiekcje, to może warto zastanowić, by zwolnić.

Napisano

Dokładnie.. full to nie rower na miasto. Taki cross jak wyżej byłby ok. Jeśli chcesz komfortu to właśnie koła 28" taki dają, dorzucisz szersze opony i ewentualnie można jeszcze sztycę amortyzowaną... i będzie "prawie jak na fullu"...

Napisano

Macie racje, tylko że ja nie mam zamiaru odpuścić lekkich krawężników itp :D to może coś podpasujecie pod ostrzejszą jazdę po mieście, schody spadki lekkie skoki coś takiego

Lekarze mają obiekcje co do skoków "wysokich lotów".. myślę że z lekkimi skokami na mieście, krawężnikami czy coś takiego nie będzie problemu... a od zawsze marzyłem o fullu.. chodzi mi że nie znam się na tych miejskich fullach czy coś takiego, widziałem rowery specialized fajne nawet są

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...