adder Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 Witam, przekopałem już sporo ofert na necie ale wydaje mi się że znaczna część to podróby. szukałem też info jak odróżnić falsyfikaty od oryginału i za dużo informacji o tym nie ma. Skłaniał bym się co do zakupu przez nata ze stanów, na ebay są prawie o połowę tańsze niż w polskich sklepach. trudno więc nie kupić za oceanem. tu np. jest bankowa podróbka. Oakley Jawbone 04-209 55[]17 - GWARANCJA (2007306894) - Aukcje internetowe Allegro widać na pierwszy rzut oka po kulawych kolorach i lipnych szkłach.. Na pewno są też lepiej wykonane falsyfikaty a nie chciałbym się na nie naciąć. Jakieś rady tych którzy mają taki model na co zwrócić uwagę? btw. niezłe szkiełko New Oakley Jawbone Positive Red Iridium Jupiter Lens | eBay
daid Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 znalezione w necie: "Podrobione Jawbone posiadają większe wycięcia szkieł w dolnej części oprawki (...)Ponadto OAKLEY JAWBONE LIVESTRONG są tylko w kolorze czarno-żółtym. A podróbki sprzedają w różnych kolorach.(...) Na oryginalnej stronie Oakley.com zauważymy że Oakley w komplecie sprzedaje maxymalnie dwie pary szkieł, a podróbki są z trzema kompletami" poza tym muszą swoje kosztować
Cox Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 znajomy ma czarno zółte, uzywane, ale po okularach nie widac, za 200zł
mabu Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Cześć, Ja również myślę o zakupie jawbonów. Adder, myślisz że salon optyczny sprzedawałby podróbki okularów? Niestety nie ma co liczyć na cud i trzeba swoje wydac na oakleye. pozdr
adder Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 Salon salonowi optycznemu nie jest równy. Z tego co już udało mi się wyłapać na stronie oakleya, dane sklepu sprzedającego ich okulary muszą zostać zweryfikowane i dodane na ich stronę z dystrybutorami. Wtedy masz bankową pewność że sprzedawany tam asortyment jest na pewno oryginalny. duże i znane sklepy mają ceny zaporowe. W jakiś pipidówkowych salonach może i jest taniej ale biorąc pod uwagę że już zaczynają robić podróbki podróbek to można łatwo się przejechać, bo bywają podróbki nie do odróżnienia od oryginału. interesuje mnie tylko zakup nowych oryginałów, używane czy lewego pochodzenia mnie nie interesują. Wiadomo że można kupić w Haroldsie zostawiając tam tysiaka z dużym hakiem i mieć pewność co do ich autentyczności. Ja jednak bym się skłaniał do zakupu u kompetentnego sprzedawcy po kosztach handlującego w sieci i tnącego koszty dystrybucji, a za zaoszczędzone pieniądze dokupił kilka szkieł. też zauważyłem że podróbki sprzedawane są z 3 kompletami szkieł. A teraz sprawdziłem na szybkości i faktycznie wszystkie takie fake'bony sprzedawane są w pudełkach serii Livestrong'a. mają tupet skośnookie skurczybyki..
closer Napisano 9 Stycznia 2012 Napisano 9 Stycznia 2012 Również planuje zakup tych okularów. Na stronie międzynarodowej Oakley można wpisać lokalizację i wyskakują autoryzowani dealerzy np. dla Katowic wyskoczyło mi: http://pl.oakley.com/dealers/results. Dzięki temu można mieć większą pewność, choć 100% nigdy nie będzie. Podróbki są "doskonałe". Należy się tez zastanowić, czy sprzedawca oprze się pokusie zakupu dobrych podróbek i sprzedawania ich jak oryginałów, pomimo tego że ma autoryzację Oakley... Niestety nie żyjemy w całkiem cywilizowanym kraju... Swoją drogą mam dylemat czy kupić szkła z polaryzacją czy bez. Fire Iriudium Vented nie ma niestety polaryzacji... Swoją drogą na szosie (chyba że mokra po deszczu i wyjdzie słońce) czy w terenie, refleksy świetlne raczej nie występują, co innego na wodzie lub śniegu. podsyłam też link do filmiku na którym ktoś wypakowywuje zawartość pudełka z tymi okularami, przyjrzyjcie się szczególnie fiolce z czyścikiem (??)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.