Airsofter Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam! Chciałbym spytać się czy występują inne główki ram jak 1 calowe i 1 1/8 calowe?Pytam z powodu zakupu amortyzatora do starego roweru(konkretnie Kross Best City z roku około 02). Na obecną chwilę nie mogę odkręcić obecnego widelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Starsze ramy miały stery na 1" mocowane na mostek "wpuszczany". Nowsze i obecne, są na 1 1/8" na tak zwany mostek ahead. Natomiast jest jeszcze jeden typ 1,5" stosowany przez część rowerów cannondale. Nie jestem pewien ale masz mostek pierwszego typu. Najpierw musisz odkręcić śrubę imbusową z góry i wyciągnąć kierownicę z mostkiem następnie o ile dobrze pamiętam to trzeba rozkręcić stery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Nie jestem pewien ale masz mostek pierwszego typu. To wiem. Najpierw musisz odkręcić śrubę imbusową z góry i wyciągnąć kierownicę z mostkiem następnie o ile dobrze pamiętam to trzeba rozkręcić stery. No to już pójdzie gorzej ponieważ to wszytko jest zapieczone.Właśnie może znacie coś skutecznego żeby to doprowadzić do stanu rozbieralności ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Psiknij porządnie WD 40 lub innym środkiem zostaw na noc i rano możesz się zabrać za rozkręcanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.