AdrianCM Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 Stary chińczyk był z jeszcze twardszej gumy niż ta w Krossie, czyt opona 1,5kg Czyli mówisz że jeździsz błotniste maratony, ścigasz się w nich i myślisz o podiach ? Te opony są bdb w teren mało wymagający, mam na myśli las, czasami piachy jakieś, małe błoto, na asfalcie idą jak przecinaki, naprawdę bardzo niskie opory toczenia, znajdź moje posty tam gdzieś wrzuciłem stan bieżnika po 2000km Widzę że w miarę najwięcej wiesz, więc zapytam Ciebie. Brać RK czy nie , proste ? Jeżdzę głównie na asfalcie, a najwięszy teren to las, piaski i jakieś sypane drogi, czasem w deszczu i czasem po takich piaskach po deszczu (czyli jakieś niezbyt mocne błoto). I przede wszystkim, brać 2 sztuki czy tylko na tył (tył mam łysy) ?
kubek20 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Ja bym brał komplet RK. Mają bardzo małe opory toczenia, niestety trzeba długo się przyzwyczajać do nich jak chce się jeździć po lesie, błocie ale później już innych opon się nie chce
after Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Tak, na suchym RK są genialne, ale w błocie to tragedia.
kadargo Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 ...i właśnie dlatego polecam Leadery. Na asfalcie są dobre może nie tak jak RK ale w terenie nie ma strachu jak na Dancing Ralphach.
AdrianCM Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 Leadery też fajne, tylko szkoda że tylko 2.1 szerokość. To ostateczne starcie, Race King'i czy Leader'y ? Wezmę cały komplet bo te chińczyki buczą przy jeździe
rybciasum Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 Ja wybrałem Race Kingi, większość ostatnich sezonów to jazda po trasach XC, nie narzekam, jak za tą cene dobry wybór
AdrianCM Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Napisano 6 Stycznia 2012 To myślę że wezmę Race King'i , na pewno będą lepsze od wszystkich chińczyków które miałem
enduroriderPL Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 Wiesz że Chińczyk z CST robi(ł) opony dla Maxxisa? :>
RaiderX Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 Polecam Schwalbe Smart Sam 2.10. 64 zł sztuka - uważam, że warto dopłacić. Niskie opory toczenia na asfalcie i bardzo dobre trzymanie boczne na miękkich nawierzchniach. Nawet w zimie dają radę ale na zimę, to wolę kendę knarly...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.