Skocz do zawartości

[opony] do MTB, Hexagon V8, do 50zł / sztuka

AdrianCM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stary chińczyk był z jeszcze twardszej gumy niż ta w Krossie, czyt opona 1,5kg

Czyli mówisz że jeździsz błotniste maratony, ścigasz się w nich i myślisz o podiach ?

Te opony są bdb w teren mało wymagający, mam na myśli las, czasami piachy jakieś, małe błoto, na asfalcie idą jak przecinaki, naprawdę bardzo niskie opory toczenia, znajdź moje posty tam gdzieś wrzuciłem stan bieżnika po 2000km :)

Widzę że w miarę najwięcej wiesz, więc zapytam Ciebie. Brać RK czy nie , proste ? :) Jeżdzę głównie na asfalcie, a najwięszy teren to las, piaski i jakieś sypane drogi, czasem w deszczu i czasem po takich piaskach po deszczu (czyli jakieś niezbyt mocne błoto). I przede wszystkim, brać 2 sztuki czy tylko na tył (tył mam łysy) ?

Napisano

Ja bym brał komplet RK. Mają bardzo małe opory toczenia, niestety trzeba długo się przyzwyczajać do nich jak chce się jeździć po lesie, błocie ale później już innych opon się nie chce :P

Napisano

...i właśnie dlatego polecam Leadery. Na asfalcie są dobre może nie tak jak RK ale w terenie nie ma strachu jak na Dancing Ralphach.

Napisano

Leadery też fajne, tylko szkoda że tylko 2.1 szerokość.

To ostateczne starcie, Race King'i czy Leader'y ? Wezmę cały komplet bo te chińczyki buczą przy jeździe :)

Napisano

Polecam Schwalbe Smart Sam 2.10. 64 zł sztuka - uważam, że warto dopłacić. Niskie opory toczenia na asfalcie i bardzo dobre trzymanie boczne na miękkich nawierzchniach. Nawet w zimie dają radę ale na zimę, to wolę kendę knarly... :002:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...