zeflo Napisano 3 Stycznia 2012 Napisano 3 Stycznia 2012 Witam! Od razu przepraszam jeśli umieściłem temat w złym dziale. A więc , historia zaczeła się gdy kupiłem dość wyeksploatowane rogi Boplight na allegro za 10zł . Były dość głęboko porysowane , i w niektórych miejscach zdarta anoda/lakier. Na początku był pomysł aby je poprostu pomalować , ale to nie zdało by egzaminu (za parę tygodni znów farba by się wytarła). Została tylko polerka ! Do dzieła! Najpierw pokażę jak to wyszło a następnię opiszę. Rogi Boplig ht Jako że na hasło "polerowanie" szukajka nie wypluła mi nic sensownego , po krótce postaram się opisać cały proces. Na początku w rękę szlifierka prosta z papierem 320. Zdarłem anodę/lakier i grubsze rysy/wgłębienia zostały usunięte. Jako że do szlifierki nie miałem drobniejszego papieru , dalej polerowałem ręcznie. Najpierw papier 600 , potem obrót o 90stopni i papier 1000 (aż nie znikną rysy z poprzedniego papieru). Potem od razu 2000. Papier ścierny wodny oczywiście. Na końcu pasta polerska , ja niestety wtedy nie miałem specjalnej do polerowania aluminium ale użyłem takiej do lakierów samochodowych firmy K2 (też daje rade) Na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach. Lustroooo ! Aż prosi się aby założyć do nich czerwone alu śrubki Dla maniaków wagi , niestety nie zeszłem dużo , bo ok 3g na komplecie. Uwaga ! Polerowanie wciąga! W planach jest już dość zniszczona kierownica Tioga DL2001 .
lajtspid Napisano 3 Stycznia 2012 Napisano 3 Stycznia 2012 Z polerowaniem kierownicy, zwłaszcza wylajtowanej to byłbym ostrożny. Zęby są zbyt cenne
kadargo Napisano 3 Stycznia 2012 Napisano 3 Stycznia 2012 Zawsze można dać do szkiełkowania i anodować ponownie.
zeflo Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Napisano 3 Stycznia 2012 Tyle że to koszta... choć szczerze nawet nie wiem ile. lajtspid ma rację , musiałbym to robić ostrożnie.
kadargo Napisano 3 Stycznia 2012 Napisano 3 Stycznia 2012 Jest taka firma Anodal ze stolicy. Zadzwoń i się dopytaj, anodują w kolorach.
zeflo Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Napisano 3 Stycznia 2012 hmmm , zadzwonię i się dopytam jak będę miał cały komplet. Sztyca , mostek , kierownica , rogi
Mod Team Pixon Napisano 3 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 3 Stycznia 2012 Ależ mnie natknąłeś na tę robotę. Szczególnie, ze moje rogi boplight, są w równie tragicznym stanie
Mod Team Franio Napisano 3 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 3 Stycznia 2012 Moje jeszcze całkiem ładnie wyglądają, ale na pewno przyjdzie czas, kiedy wypoleruję je zachęcony tym tematem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.