Skocz do zawartości

[rower używany] półka do 500zł - potrzebna porada

c4r0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój znajomy chce zakupić sobie rower. Nie zna się na tym sprzęcie i jeździć będzie raczej rekreacyjnie czasem po jakichś płaskich ścieżkach albo transportowo (waży z 80kg). Pokazał mi jakiś używany wynalazek z napisem "horizon" na ramie, za 350zł, wyglądający jak dla mnie tak, żeby trzymać się z daleka. Pytanie moje do ludzi bardziej ode mnie rozeznanych w tej sferze rynku: czy w okolicach tej półki cenowej (powiedzmy do 500zł) można znaleźć używany rower którym nie będzie strach jeździć?

Napisano
Pokazał mi jakiś używany wynalazek z napisem "horizon" na ramie,

Te rowery produkuje Kross.Horizon jest firmą handlową.Obie firmy są sąsiadami mieszkającymi na tej samej ulicy.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi. W takim razie pomogę mu czegoś sensownego poszukać. nemo2009, dzięki za info o marce.

Napisano

Jeśli może być używany to ten ma dobry osprzęt, ale nie wiem co to za rama: http://allegro.pl/ex...2030074256.html

Ten rower wydaje się być już mocno zmęczony, szczególnie ten amortyzator z przodu. Aczkolwiek to dobrej klasy osprzęt, więc może tanim kosztem da sie go reanimować. Na pewno parę lat temu ktoś wpakował w niego sporo kasy, można więc założyć że o niego dbał.

Napisano

Za tą cenę musi być zużyty bo sam amor tyle kosztuje co cały ten rower :) Używane rowery trzeba kupować osobiście bo na allegro liczysz tylko na szczęście. Nawet starego grata można umyć i będzie ładny, a 50% sprzedawców będzie wciskać że stan jest bdb, używany przez dziadka raz na rok.

Napisano

Nawet starego grata można umyć i będzie ładny, a 50% sprzedawców będzie wciskać że stan jest bdb, używany przez dziadka raz na rok.

Z drugiej jednak strony może być tak jak np. z rowerem mojej mamy. Używany w ciągu 8 lat mniej wiecej tyle ile mój w ciągu jednego miesiąca w sezonie.

Stan totalnie idealny, ma może 2 rysy. Gdybym go chciał sprzedać nie dostane za niego wiecej niz 700zl a kupiony był za ponad 1200zł bo to Giant na całkiem przyzwoitym osprzęcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...