Skocz do zawartości

[pompka] bezstratna możliwość pompowania

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, mówił o tym, że manometr wskazuje "0".

OK problem rozwiązany. Wskazania manometra "0" było moim błędem, nie do końca wkręcałem końcówkę pompki, tak jak pisał kolega Czajnik Obecnie pokazuje tyle ile wpompowałem minus 5PSI, które ulecą podczas podłączania/odłączania. Obecnie obie komory napompowane do 120PSI w terenie wyjdzie co i jak i pobawię się wartościami. Co do pompki już wiem, że nie potrzebuję takiej która podczas odłączania nie spuści powietrza, wystarczy napompować o jakieś 5PSi więcej i po problemie. Po ponownym podłączeniu pompki mam tyle ile chciałem napompować. Dziękuję za wszelkie sugestie z mojej strony uważam temat za wyczerpany.

Co prawda, jest mały błąd w rozumowaniu, ale grunt, że się pompuje :D

hehe, pozwolę sobie zacytować wiadomość, którą dostałem od założyciela tematu, chciałem się dowiedzieć jak ocenia tą pompkę, treść:

Wysłano dziś, 17:19

"Wiesz co, ja tą MP-035 nie jestem w stanie napompować dolnej goleni, ta miedziana baryłka którą wkręcasz i potem dokręcasz różową by iglicę nacisnąć u mnie nie sięga. I pompuję zwykłą pompką wysokociśnieniową ZEFAL'a ma ona długą końcówkę i nią się dobrze pompuje. Co do straty podczas wykręcania czy wkręcania wystarczy napompować 5PSI więcej niż chcesz."

Z tego wynika, że problem rozwiązany, ale inną pompką :whistling:

PW dostałem po napisaniu posta zacytowanego przez Ciebie

panowie trochę fizyki po zakręceniu manometr nie pokazuje ciśnienia chociaż ono jest w komorze ponieważ końcówka pompki nie otwiera grzybka zaworu i nie następuje wyrównanie ciśnienia komory i pompki

pompować się da ponieważ w miarę pompowania wzrasta ciśnienie po stronie pompki, które napiera na zawór i gdy jest wyższe niż w amortyzatorze zaczyna go pompować. A manometr pokazuje ciśnienie pompki które przy otwartym zaworku przez napierające powietrze staje się też ciśnieniem amortyzatora.

Nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem, ale jeśli tak to twierdzisz że po wkręceniu pompki manometr nie powinien pokazywać ciśnienia. Otóż tak nie jest i od początku przy poprawnym dokręceniu pompki powinno pokazać się właściwe ciśnienie. Ale możliwe, że czegoś nie wychwyciłem. Tak czy inaczej problem autora rozwiązany;)

• Mod Team
Nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem, ale jeśli tak to twierdzisz że po wkręceniu pompki manometr nie powinien pokazywać ciśnienia.

Przeczytaj wypowiedź kolegi jeszcze kilka razy i zrozumiesz co miał na myśli.

W każdym razie nie ma co dywagować, temat wyczerpany, problem rozwiązany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...