Skocz do zawartości

[rower] cross do 1000zł - kilka pytań

arkadiuszxx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

obecnie mam dość przyzwoitą szosę (dałem za nią 2000zł). Niestety zapał do trenowania minął, a rower został. Chcę go sprzedać i kupić bardziej uniwersalny rower. Do miasta, raz na jakiś czas dłuższa wycieczka, ale po asfalcie :)

Wymagania:

-szybkość - będzie on używany tylko na asfalcie więc opony mogą być wąskie i nie musi być amortyzatora. Apropo szybkości, to ile starce jej w stosunku do mojej szosy (potrafilem ją wyciskać średnio no powiedzmy 27km/h na trasę 20km (bez spd). Co za tym idzie nie chcę jakiegoś ciężkiego kolosa. Zostały mi również buty spd-sl, tak więc dokupić pedał do tego crossa?

-Nie potrzebuje jakiś osprzętów, które chodzą jak masełko. Wystarczy mi wygoda użytkowania, no i żeby nie był za głośny.

Jeszcze jedno, co do używek. Kupując swoją szosę trochę się na tym zawiodłem. Sprzedający mówił że stan perfekt a tak nie było, no i chyba wolał bym jednak nowy rower. No chyba, że mnie przekonacie :)

Nie wiem czy to się przyda, ale mam 180 wzrostu i ważę 55kg, tak wiem jestem chudy ;)

Dzięki za wszelkie rady

UPS, przepraszam Panie moderatorze. Mógłbyś przenieść mój temat do rowery z przedziału cenowego? Pisałem trochę na szybko, mam nadzieję, że mi wybaczysz ;)

Napisano

Do takich celów pomyślałbym o jakimś urbanie, Kross miał kiedyś takiego Street Scaper'a, Scott ma Sub'a... Albo o fitness'ie jak Merida Speeder. Cross to jednak maszyna terenowa...

Napisano

To nie wiem co, szosy są za drogie. Co do tych zastosowań, głównie asfalt no ale jakieś kamyczki czemu nie, ale rzadko. Po prostu szukam roweru, który nie będzie przepaścią w prędkości między szosówką. Może jakiś cross czy trek, ale z oponami węższymi ? Będzie różnica między np. unibike crossfire, a tymi co polecałeś i typową szosą ? No chyba ktoś ma szose i treka czy crossa ;)

Poszukałem troszkę i spodobały mi się te hybrydy szosowe. Tylko troszkę merida za droga - 2000zł, nie ma szans. Sub o 500zł tańszy, tylko nie znalazłem ani opinii, ani recenzji o nim...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...