- 0
Wymiana podzespołów (kompatybilnośc=?)
-
Podobna zawartość
-
[układ napędowy] Shimano FC-341+Kaseta Shimano CS-HG30-8I- czy wymaga wymiany?
Przez MatN90,
- układ napędowy
- shimano FC-341
- (i 1 więcej)
- 4 odpowiedzi
- 2 962 wyświetleń
-
- 9 odpowiedzi
- 5 987 wyświetleń
-
Pytanie
Gość Krzysiek
Rower w który zamierzam zainwestować mam od dawna ponad 8 lat. Środki jakimi dysponuję to 600zł. Do zakupu przymierzam się teraz (w najbliższym miesiącu). Chyba że się pozmieniało i sezon zimowy nie jest dobrym na tanie zakupy?. Interesują mnie części nowe(zakładam, że dłużej wytrzymają).
Eksploatacja roweru: w sezonie wiosenno-jesiennym 35km dziennie po asfalcie i bruku. Do tego wypady rowerowe w teren leśny nawet po 80km dziennie. W obu przypadkach występują górki (okolice podmiejskie Krakowa).
Części które zostają:
Części które mam a chce wymienić:
Części na które chciałbym wymienić:
Podsumowując 558zł (trochę zostało, w co warto zainwestować – lepsza korba?).
Czemu takie części. Myślałem o rowerze głównie na miasto stąd zębatka tylna 11, a przednia 48. Dodatkowo teren górski stąd na tył 8 rzędów. Do podjazdów wystarczy 26 nawet. Na te bardzo strome szybciej wchodzę niż wjeżdżam.
Części elementów nie opisałem ze względu na to iż wydają się być nieistotne. Jeśli jestem w błędzie dajcie znać uzupełnię opis. Liczę na wasze opinie, porady sugestie. Do czego dołożyć, na czym mogę przyoszczędzić? Nurtującym mnie pytaniem jest kompatybilność dobranych podzespołów. Za oczywistość uznałem wymianę wszystkich linek i pancerzy.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.