c1ach Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Hej, w zasadzie zdecydowałem się na te opony i...no właśnie. Nigdzie ich nie ma. Ktoś wie gdzie je można teraz kupić w Polsce ? Wysłałem zapytanie do dystrybutora, ale na razie cisza... Takie jak tutaj: WTB Moto Raptor 26" x 2.24" (52/54) DNA Bead Race MotoRaptor Kevlar Bead New | eBay
Mod Team Franio Napisano 2 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 2 Stycznia 2012 Zerknij tutaj: WTB Opona 2,24 MUTANO RAPTOR RACE w kategorii Strona główna Âť Opony Âť WTB - Szczegóły - Sklep Rowerowy grawitacyjny.pl - części i akcesoria rowerowe @Edit: Faktycznie pomyłka - to nie te opony. Chociaż Moto Raptor też tu są, tyle że w wersji Comp (drut), nie Race: WTB Opona 2,24 MOTO RAPTOR COMP w kategorii Strona główna Âť Opony Âť WTB - Szczegóły - Sklep Rowerowy grawitacyjny.pl - części i akcesoria rowerowe
stefan2810 Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Mam takie, oryginalnie założone w Felcie z 2008r. tyle że 2,1". Generalnie takie sobie. Po 4000km (50%teren/50%asfalt) zrobiły sie slicki.
c1ach Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Napisano 2 Stycznia 2012 Franio - to nie jest ta opona. Przyjrzyj się nazwie Stefan - miałeś mutano czy moto ?
bartolinii Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 http://www.grawitacyjny.pl/wtb_opona_2_24_moto_raptor_comp-22115/ tyle że druciak To dobra opona a w stosunku cena/jakość nawet bardzo dobra, owszem zużywa się dość szybko ale ma porównywalne właściwości jezdne co rubber queen 2.2. Szkoda tylko ze balon ma mały.
c1ach Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Napisano 3 Stycznia 2012 Czytanie ze zrozumieniem jednak leży u większości forumowiczow...albo wzrok Opona ma być do zadań specjalnych, więc zużycie nie jest dla mnie priorytetem. Przyczepna guma musi być miękka
enduroriderPL Napisano 3 Stycznia 2012 Napisano 3 Stycznia 2012 NIE POLECAM tej opony.... test będzie nie długo u mnie na stronie więc jeżeli Ci się nie pali to proponuję poczekać. Mam wersję 2,4" Race. Wersja COMP czyli drutem zbrojona była DUŻO lepsza tyle, że sporo cięższa.
c1ach Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Napisano 3 Stycznia 2012 Nie ukrywam, że chcę wersję race głównie ze względu na wagę, no i zwijane można zabrać do plecaka, z druciakami trochę gorzej. W każdym razie poczekam na Twoją reckę, skoro jest taka ogromna różnica
stefan2810 Napisano 3 Stycznia 2012 Napisano 3 Stycznia 2012 Stefan - miałeś mutano czy moto ? Moto. Miękka guma, generalnie nie mam porównania do innych opon wiec nie mam co sie wypowiadać, jak dla mnie w terenie dawały radę bardzo dobrze. Jedne co to tak jak wspomniałem po ok.4000km zrobiły sie slicki (przekładke robiłem chyba 2 razy).
enduroriderPL Napisano 3 Stycznia 2012 Napisano 3 Stycznia 2012 No różnica jest tylko, że nie w tę stronę którą byśmy oczekiwali.... Test będzie za jakieś 14 dni :]
darty24 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Ja mam Moto 29"x2.1. Tu po 4000 km klocki są całe i zdrowe. Natomiast wygląda to tak jakby chciały się odkleić od całej opony. Mogę na mail'a wysłać zdjęcia z tymi pęknięciami wtedy będziesz miał jasność. Natomiast własności jezdne w terenie bardzo dobre. Na asfalcie też się toczą ale na pewno nie tak jak Nano;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.