Grand231 Napisano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witam w związku że mój stary kask no name legł pęknięciu chciałbym się zaopatrzyć w coś nowego, dziś w sklepie rowerowym zobaczyłem kast Meta a konkretnie Aliseo - link, wpadł mi w oko - dlatego chciałbym poznać opinie osób, które go użytkują jak się spisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witam, akurat w tym kasku nie jeżdżę ale mam Meta nieco wyższy model bo Falco, jak dla mnie spełnia wszystkie potrzeby dobra wentylacja (wiadomo jak żar się leje z nieba i tak się głowa poci ale na zjazdach przyjemny chłód), kask jest lekki i nawet po długiej jeździe nie czuje się dyskomfortu posiadania go na głowie, dobre regulacje i w moim wypadku bardzo dobrze mi leży na głowie, przy zakupie zmierzyłem kaski kilku firm i Met był najwygodniejszy. Jeżeli chodzi o wytrzymałość na szczęście nie musiałem testować, jednak jak chodzi o trwałość malowania jak najbardziej ok upadł mi kilka razy itd. i w zasadzie wygląda jak nowy. Śmiało mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris2011 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam, Również jeżdżę w kasku MET - Forte. jak kolega wyżej nie narzekam na ten kask. leciutki, przewiewny. Wybrałem kask MET'a bo gdyby nie daj Boże przydarzyła by mi się jakaś wywrotka i kask uległ zniszczeniu to w tym przypadku mogę skorzystać ze specjalnego programu zakupu kasku po lepszej cenie http://velo.com.pl/strony/met-crash-replacement Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 A czy używa ktoś może czarnego Meta Forte 2011, jeżeli tak byłbym wdzięczny jeżeli ktoś wstawiłby fotkę jak prezentuje się w wersji czarnej na głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.