Skocz do zawartości

[Oława] poszukiwana ekipa turystyczna xc/mtb na pogodę i niepogodę

wudepe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

czy ktoś w Oławy i okolic jeździ bez względu na pogodę/niepogodę? NIe mam z kim jeździć po okolicy, najczęścięj południowe rejony od Oławy do Strzelina, okolice Strzelina, Wzgórza Strzelińskie, a planuję dalej - Ziębice, Paczków, Javornik. Znam tu w okolicy masę ciekawych tras z naciskiem na turystykę i czasem błotne przeprawy. Moja kondycja na mocną czwórkę :) wiek nie ma znaczenia :) Fajnie by było zmontować jakąś grubszą ekipę z okolic - Oława, Strzelin, Brzeg - powymieniać się fajnymi ścieżkami, na xc i szosę/cross. Na połowę stycznia planuję niedzielny wypad pociągiem do Ziębic i powrót rowerem przez nieasfaltowe drogi. Ale najważńiejsze to zmontować jakieś stałe koło zwajemnej adoracji :) - nie gadać o potencjalnych sprzętach czy ścieżkach, tylko na gwizdek - zebrać się w punkcie, zapakować rowery na auto i pojechać na jakąś fajną petlę na kilka godzin.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Witam,

czy ktoś w Oławy i okolic jeździ bez względu na pogodę/niepogodę? NIe mam z kim jeździć po okolicy, najczęścięj południowe rejony od Oławy do Strzelina, okolice Strzelina, Wzgórza Strzelińskie, a planuję dalej - Ziębice, Paczków, Javornik. Znam tu w okolicy masę ciekawych tras z naciskiem na turystykę i czasem błotne przeprawy. Moja kondycja na mocną czwórkę :) wiek nie ma znaczenia :) Fajnie by było zmontować jakąś grubszą ekipę z okolic - Oława, Strzelin, Brzeg - powymieniać się fajnymi ścieżkami, na xc i szosę/cross. Na połowę stycznia planuję niedzielny wypad pociągiem do Ziębic i powrót rowerem przez nieasfaltowe drogi. Ale najważńiejsze to zmontować jakieś stałe koło zwajemnej adoracji :) - nie gadać o potencjalnych sprzętach czy ścieżkach, tylko na gwizdek - zebrać się w punkcie, zapakować rowery na auto i pojechać na jakąś fajną petlę na kilka godzin.

no ja jestem chętny. wszednie wyruszam sam bo nie mam z kim pisz jak coś to mozemy sie zgadać ;)

Napisano

Temat założony trochę temu, ciekawe czy auto jeszcze tu zagląda.

Ja też z Oławy, też chętnie bym się przyłączył.

Napisano

Na połowę stycznia planuję niedzielny wypad pociągiem do Ziębic i powrót rowerem przez nieasfaltowe drogi.

Zrealizowałes to? Podziel sie trasą... Ząłożę się, że ekipa wrocławska chciałby ją powtórzyć...

Gość saymon81
Napisano

Jakby co to Strzelin też zainteresowany wypadem :)

Jakieś plany na ten weekend? Tzn 19/20.

Trasa Strzelin -> Ziębice?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Jestem!

przepraszam, ale tyle czekałem na odzew, że opuściła mnie nadzieja

Piszcie proszę o ew planach, ja przecierałem ciekawe szlaki, niebawem czeka mnie urlop, ale po urlopie chciałbym szosówką przejechać od Bogatyni do Prudnika :)

czeka mnie trasa z Oławy do Nowego Waliszowa i kilka innych - do wyboru albo szosa, albo mtb :)

dajcie znać, zaplanujmy coś całodniowego lub dwudniowego (powrót np pociągiem, fajnie jeździć wzdłuż trakcji Strzelin - Międzylesie)

Pozdrawiam

piszcie proszę

Napisano

Jakby co to Strzelin też zainteresowany wypadem :)

Jakieś plany na ten weekend? Tzn 19/20.

Trasa Strzelin -> Ziębice?

Szczerze polecam tę trasę, ale w kierunku odwrotnym - jechałem nią jakoś w lipcu, miałem straszny dzwon :) pojechaliśmy z kolegą autem do Strzelina, wsiedliśmy w pociag, wysiedliśmy w Ziębicach, próbowaliśmy znaleźć czerwony szlak, ale się schował, więc kroczyliśmy nań od Źródła Cyryla i momentami gubiliśmy, ale zabawa była przednia. Z powodu dzwona - od mniej więcej Gromnika jechaliśmy już asfaltem, bo tak przywaliłem głową (w kasku oczywiscie), że byłem lekko zdezorientowany. Ale z samego Gromnika fajny jest zjazd, albo przez Romanów, albo szlakiem do Kuropatnika. Niech Was nie zwiodą na mapach asfalty - nie nadają się dla szosówki - raczej full zapewnia tam bezpieczeństwo.

Endomondo | Community based on free GPS tracking of sports

tak czy siak okolice Strzelina strasznie lubię - więc jakby co to ja chętnie w jakiś niedzielny świt stawię się na jazdę :)

Wczoraj leciałem z Nysy i na wysokości Owczar kolarz pokazał mi prawą rękę :) Odmachałem, miły akcent :)

To nie ja:) byłem z drugiej strony - Oława - Bystrzyca - Nowy Dwór - Jelcz - Oława. Skróciłem trasę bo parę razy grzmiało telefon z "bazy" nakazał odwrót :)

dla ułatwienia na facebooku założyłem otwartą (póki co) grupę Cyklo Oława

https://www.facebook.com/groups/469398933085327/

dołączajcie, łatwiej mi to przeglądać na telefonie, a jak mam w kompie włączonego fb to nie bardzo mi praca idzie. Jak będzie nas więcej to zmienimy ustawienia prywatności, więc do tego momentu proszę Was, nie chwalcie się tam zbytnio sprzętami czy adresami, bo licho nie śpi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...