Skocz do zawartości

[Amortyzator] Który lepszy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam starego amorka gdybym go miał dawno bym mierzył rurę sterową itp. Kupiłem ramę Northtec Gravity i teraz potrzebuje do niego amorka szukałem na stronie producenta ale nie ma tam nic napisane dot. amorka jest tylko ze wsadzone są tam XCR jutro pojadę co CR powiem im ze chce amorek to tej ramy dam im ja i zobaczymy ;]

Ogólne w góralach są stery 1 1/8". Kiedyś były 1"...może dalej są w jakichś marketowcach. Ale ogólnie są 1 1/8". Powoli wchodzą stery gdzie masz na dole grubszą sterówkę, która zwęża się do góry. No i w Cannonach są 1,5". Wniosek taki, że na jeśli rower masz nie z marketu i nie z lat 90. to masz na 99% 1 1/8".

A ja wyciągne inny wniosek ...

Skoro 1 i 1/8 cala to 28.5 mm a kolega ma glowke w środku 30 mm to na stery pozostaje 1.5 mm.

Czyli na ciasno pozostaje 0.75 mm na scianke miski sterow, nie mowie nic o luzie jaki powinien być miedzy sterówka a miskami.

Stawiam ze to sa stery 1' za malo miejsca na 1 i 1/8.

Pozdro

Krasiak96 po pierwsze ... jeżeli chcesz komuś pisać że się nie zna to miej pewność że wiesz lepiej ...

A tu mamy "znawce", który wytyka komuś ze sie nie zna a sam myśli że stery to jakies podkładki, nie zna rozmiaru sterów własnego roweru (nie wie co kupił), mierzy niewiadomo co i niewiadomo jak ...

Do tego wszystkiego z taką wiedzą chce własnoręcznie poskładac rower ... nie pytam już o to czy wiesz co to linia łańcucha, dyferencja i kilka innych pojęć ...

Życze ci aby to twoje dzieło nie doprowadziło cie do połamania kończyn ...

A tak odnosząc się do tych twoich pomiarów - 30 mm średnicy wewnętrznej ...

Średnice osadzenia sterów nabijanych:

1' - 30,2 mm

1 i 1/8' - 34 mm

1 i 1/4' - 37 mm

Tak więc najpierw świadomie wprowadzasz w błąd a potem twierdzisz że ktoś się nie zna ...

Jedyne do czego bez bicia mogę się przyznac to przeoczenie faktu, że podałeś już nazwe ramy ...

Zastanów sie czasem 2 razy zanim coś napiszesz ...

Pozdro

To raczej wy jesteście takimi wielkimi znawcami bo podaje wszystko co potrzebne jeden nie wie co mierze drugiemu potrzeba nazwa ramy wiem co kupuje ale zawsze warto się upewnić 2 razy bo jeżeli podaje ze mam 30mm wew główki i wy piszecie ze 1"1/8 będzie dobrze drudzy jednak 1" to ty się zastanów co piszesz

To nie rower tylko rama tak wg

Gdzie wprowadziłem was w błąd??

a tak po 2 chyba wiadomo ze stery są nabite wiec takie 5mm trzeba dodać

Napisano · Ukryte przez safian, 6 Stycznia 2012 - Brak powodu
Ukryte przez safian, 6 Stycznia 2012 - Brak powodu

Chyba jak kupujesz ramę to masz już stery nabite fabrycznie pajacu kto tu mieszka na wsi może żeby cie nie obrazić daj się wypowiadać osobą bardziej znajomych rower a nie takich co zaczynali lansować się na składaku

Niby składasz rower masz już ramę a sterów nam nie ma? :o chyba jakiś szmelc kupiłeś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...