szewczykluk Napisano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 oki dzieki daj znac na ile miales zapowietrzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Moje SLX'y były zapowietrzone, odpowietrzyłem, skok jest mniejszy, ale gumowej klamki się w ten sposób nie pozbyjesz. Odpowietrz hamulce i jeździj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Przyjrzałem sie teraz dokładniej i przedni jest zapowietrzony a tylny tylko troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Ponieważ czeka mnie montowanie nowego przewodu do slx'a, pozwolę podłączyć się do tematu. Musze kupić olej alę trochę szkoda brać litrową butle. Nie wyrobie jej przez następnych 20 lat, natomiast mała 50 ml to czyste zdzierstwo i nie kupie choćby dla zasady ;-) Tutaj jest jakaś alternatywa ale pytanie czy to rozlewanie nie odbiło sie zbytnio na jakości.. http://allegro.pl/olej-mineralny-shimano-do-hamulcow-hydraul-100ml-i2062814327.html Czy ktoś miał przyjemność lub nieprzyjemność korzystać z tej rozlewajki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudimks Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Kupowałem u tego sprzedającego. Płyn wydaje się być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Zakładasz przewód Shimanowski czy jakiś w stalowym oplocie? Swego czasu też kupiłem na tym serwisie aukcyjnym płyn shimano rozlewany, do kompletu od razu dostałem dwie strzykawki z wężykami, ale to chyba nie u tego sprzedawcy, lecz warto zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asked Napisano 18 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 ja po odpowietrzeniu i zmianie przewodów nie mam efektu gumowatej klamki. Dociskam 1 palcem i potem dociskając 2gim już nic mi się nie rusza. Kamień! Myślę, że to kwestia odpowietrzenia i odpowiedniej ilości oleju mineralnego. Robił mi to człowiek który się na tym zna (jeździł jakiś czas temu na takich hamulcach). Hamulce XTm775 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 19 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 tylko tutaj mowa o deore 596 a nie xt Sorry za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.