Skocz do zawartości

[narzędzia]ściągacz do korb

1962

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy może ktoś wie jaki jest gwint na śrubie ściągacza (średnica śruby i skok gwintu). Chodzi o ten który jest wkręcany w korbę.

Napisano
Jak znam życie to zgubili i teraz próbują kupić samą śrubę a nie nowy komplet hehe.

nie wiem, jaki masz sciagacz, ale w moim jej sie nie da zdjac, wiec o zgubieniu nie moze byc mowy (no chyba, ze z calym sciagaczem ;))

• 2 tygodnie później...
Napisano

nie wiem, jaki masz sciagacz, ale w moim jej sie nie da zdjac, wiec o zgubieniu nie moze byc mowy (no chyba, ze z calym sciagaczem :D)

Mam TL-FC10 od Shimano, rozkłada się na dwie części. I każdą można zgubić :lol:

Pozdrawiam

Napisano

Ten gwint to:

- średnica 22 mm

- skok 1 mm

a to mi sie przyda, mimo iz bede kupował sciagacz do kroby, ale tata każe tokarzowi w pracy zrobic,ciekawe czy bedzie działał :D

• 3 lata później...
Napisano

Witam.

Trochę odkopie ten zapomniany temat.

Szukam wymiarów tej "podkładki" do ściągana korb octalink.

Czy ktoś mógłby to zmierzyć? Chodzi mi o średnicę i grubość, oba wymiary o które mi chodzi zaznaczyłem na fotce.

5d1c73161b6a0417m.jpg

Średnica to chyba 17mm, ale wolę się upewnić. A z grubością nie chcę eksperymentować.

Napisano

srednica 11,76mm, grubosc 4,02mm. przydaloby sie jeszcze pare pomiarow z innych sciagaczy, zeby oszacowac, jaka dokladnosc wymiarowa jest wymagana. sadze, ze grubosc jest bez znaczenia.

Napisano
srednica 11,76mm

Jesteś pewien tego wymiaru? Przecież ta srebrna śruba ma coś około 10mm, więc ta końcówka musi mieć więcej bo by nie miała się jak oprzeć o ośkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...