klon Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Niby funkcji ma więcej od lidlowego, ale brak kodowania to w porównaniu do niego duży minus. Bez sensu też zrobili podświetlenie, imo lepiej mieć ręczne, po naciśnięciu przycisku - znacznie zmniejszyłoby to zużycie baterii. reszta przeważa za Medionem
McAron Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Niby funkcji ma więcej od lidlowego, ale brak kodowania to w porównaniu do niego duży minus. Bez sensu też zrobili podświetlenie, imo lepiej mieć ręczne, po naciśnięciu przycisku - znacznie zmniejszyłoby to zużycie baterii. reszta przeważa za Medionem Bo w Medionie jest podswietlenie wymuszane przyciskiem.
klon Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Ok, już rozumiem, nie można podświetlić w dzień, a po zmroku jest wymuszane - fajny patent, to tu znów przewaga nad Lidlowym, szkoda, że kodowania sygnału nie wrzucili, byłby niekwestionowanym liderem tanich pulsometrów
kubek20 Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 Mimo wszystko one nie gubią sygnału i nie pokazują dziwnych liczb- mają krótki zasięg, do biegania bez problemu łapie, czy na rowerze jak jest na kierownicy, ale jak się odejdzie na 1,5m od pulsometru to już przestaje łapać .
after Napisano 1 Lutego 2012 Napisano 1 Lutego 2012 mają krótki zasięg Potwierdzam, mam pulsometr na kierownicy wszystko jest w porządku, gdy schodzę z roweru i zaczynam iść obok nagle traci zasięg, a przecież się prawie nie oddaliłem
Brooce Napisano 2 Lutego 2012 Napisano 2 Lutego 2012 mało znaną u nas, i niedocenianą firmą jest beurer. A To naprawdę świetny sprzęt, szczególnie w przedziale cenowym 100-200 złotych. Tutaj masz fajny pulsometr za 175 zeta. Ja osobiście za te pieniądze brałbym ten. Od dwóch miesięcy używam Beurer PM55. To mój pierwszy pulsometr, jak na razie jestem zadowolony, dobry sprzęt w przystępnej cenie. Zazwyczaj puls łapie dość szybko (zazwyczaj - bo czasami muszę czekać nawet kilka minut, zwłaszcza przy porannym mierzeniu). Zasięg ma niby dobry, nie traci sygnału nawet przy machaniu rękami (patrz: łyżwy, gdzie kumplowi Sigma PC-15 co chwila gubiła zasięg), choć jest pare miejsc gdzie sygnał jakby nie dochodzi (np. w konkretnym położeniu koło głowy). Można się przyczepić do - mam wrażenie - rzadkiej częstotliwości odświeżania pulsu, zwykle zmienia się mniej więcej co 5 sekund, a czasem potrafi się zawiesić i na 15 (nie wiem od czego to zależy). Do amatorskich treningów to spokojnie wystarcza, ale czasem troszkę irytuje. Zakłócenia od innych urządzeń? W samochodzie, obok kumpla z Sigmą, pokazywał dziwne wyniki - więc i w tłoku na rowerze mogą być problemy, ale mi osobiście to nie przeszkadza. Nie miałem jeszcze okazji dobrego przetestowania go pod względem prawdziwości pomiarów - dziwi mnie trochę moje wysokie tętno, na łyżwach przy 190 spokojnie gadałem z kumplem, a na teście progresywnym wg Friela wyszedł mi próg przy około 178 hr/min (dość dużo jak na niski stopień wytrenowania), ale pomiar palcem zwykle pokazuje podobne wyniki co pulsometr... Warto jeszcze podkreślić ogromną jego zaletę, jaką jest możliwość skopiowania danych z treningów (pamięta max. 7) do komputera - pulsometr z taką funkcją to wyjątek w tej cenie, a jest to bardzo wygodne. Widzę jednak pewne nieścisłości w wykresie tętna ze statystykami treningu - np. hrmax podobno wyskoczyło 160, a wykres nigdzie nie wychodzi powyżej 150 - muszę to kiedyś sprawdzić dokladnie (może ktoś inny ma podobny problem?).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.