Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

HELLo-:

Nie mogę znaleźc info nt. klamkomanetek Dual Control XTR M966(tzw. szary iksteer;) chodzi mi o łączną wagę klamkomanetek z zaciskami M965 i oczywiście zalanym pancerzem. Udalo mi się kupić duale nieużywane, mam uzywane zaciski i kombinuję czy robić apgrejda czy może poskładac nowy rower z zamierzeniem zejścia poniżej 10kg(29er XL)

Aktualnie mam XT M770 manetki i hamulce - działają elegancko, nie mam zastrzeżeń, niebawem będę się bawić w apgrejd manetki żeby wrzucała po dwa biegi(patrz: http://www.forumrowerowe.org/topic/66535-manetka-jak-z-prawej-xt-zrobic-xtr/page__fromsearch__1 ), ale kombinuję czy warto się przesiadać na zupełnie inny komplet do tego z tylnym rapid rise'm?

Wszelkie sugestie i uwagi mile widziane :D

...a na Nowym Rok życzę zdrowia, szczęścia, dużo kilometrów i zero defektów :D

POZDRo-:ver

Napisano (edytowane)

Dzieki rzymo, najlepsze że pamietam ten rower, musiałem już go widzieć z tym że nawet teraz trochę się namóżdżyłem zanim dostrzegłem wagę przy zaciskach, a nie klamkach ;D

Wychodzi na to że zysk dosyć znaczny na wadze ~200g jeśli wierzyć liczbom z netu. Chyba jednak zakupie sobie wagę i ulegnę modzie na ważenie każdej części w rowerze żeby zejśc poniżej jakiejś docelowej...

aha, tutaj też ciekawy link:

flickr.com/photos/culturesponge/sets/72157622294427667/

bardzo dużo części rowerowych pstrykniętych na wadze :D

p.s. link bez http://www. bo się od razu pokaz slajdów odpalał więc kopiować wklejać, cieszyć się :D

Edytowane przez kazafaza