Skocz do zawartości

[Przerzutka-tył] Shimano SLX zamiast XT ?

Adrianox360

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jutro zawitam w innym serwisie, a póki co zauważyłem, że może być to ewentualnie wina łańcucha. To Shimano Hg73, miał 114 ogniw, został skrócony o jedno oczko(ma dwa piny) i praca nie uległa zmianie.

Przypomnę, że jak ręką pchałem pantograf to przerzutka obsługiwała wszystkie biegi bez problemu. Może mieć wpływ na pracę?

Napisano

Jak przykręcasz linkę to manetkę masz ustawioną na 9? tyle było pomysłów a dalej problem. podczas klikania na sucho trzymałeś za linkę kontrolując czy się naciąga czy popuszcza? jaką masz kasetę i czy są nowe z łańcuchem?

Napisano
  W dniu 2.01.2012 o 07:29, mixchris napisał:

Może w serwisie jakiś bara założył ci złe pancerze. Srebrne końcówki zakłada się na pancerze hamulcowe które to są bardziej elastyczne, szersze w środku i tym samym cienka linka przerzutki ma za duży luz i stąd problem z regulacją.

Chłopaki dzisiaj sprawa się wyjaśniła.

Byłem w innym serwisie najmniej znanym bo koleś głównie zajmuję się nartami a rowery to tak jakby dodatkowa robota, ale mniejsza o to.

Wymieniłem mu te wszystkie czynniki co podaliście na forum i co? Padło na pancerze. Pancerze, które z przodu mam przerzutkowe, na przerzutkę tylną mam avid'owskie hamulcowe i to one na 99% są przyczyną. Nie wymienił mi ich(nie miał czasu, dopiero za 2tyg...)

Chyba zamówię jakiś tani zestawik z all..gro.

Jak coś będzie nie tak to się odezwę, póki co BARDZO DZIĘKUJE ZA UDZIAŁ W TEMACIE.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Regulowałem tak jak napisał sznib, generalnie wszystko ładnie już śmiga ale za nic nie mogę sobie poradzić z dwoma przełożeniami.

Kaseta: bieg ostani 9, redukcja do 7 i z 7 na 6 jest problem. Naciągam linkę bardziej i wchodzi. Potem jest 1, zrzucam aż do 6 i z niej do 7 i nie schodzi, luzuje linkę i idzie. I tak sutuacja nie ma końca. Czego to może być wina?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.