erico329 Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Witam , zbliża się sezon , i czas na zmiana przełożeń na juniorskie bo zlozylem rowerek i w kupionej grupie przełożenia były inne . Grupa to kompletny dura-ace 7800 , bardzo mało zużyty , i teraz tak ja posiadam teraz obecnie : *Korbe( tarcze duza ) - dura -ace SG-X 53B ( są podobno A i B czy to jest zalezne od małej tarczy?Jak nie o od czego) mała tarcza jest 39 i jej nie chce wymieniać . *Łańcuch dura ace HG CN 7801 *Kaseta dura ace CS 7800 12X25 I teraz tak musze wymienic napęd dlatego ze potrzebuje juniorskich przełożeń , co do dużej tarczy sprzedawca w sklepie powiedział mi ze są dwa rodzaje tarcz d-a 7800 wersja A i wersja B i pytanie do was czym się to rózni ? jaką wersje kupic chcę kupić tarcze 52 zęby i oczywiscie ten sam model dura-ace bo nie moze się różnic ;] Co do łańcucha uwarunkowany jest on kupieniem kasety tak mi się wydaje , a kasete chcę kupić ultegry bo jest o połowę tańsza od dura ace a wagowo różni się tylko o 40 gram . I teraz tak jaki model tej kasety 6600 / 6700 ? i jaka wersja HG/ CS ?Kaseta musi być z małą koronką 14 i myslałem stopniowo co jeden czyli 14/23 to dobry pomysł? Jeżdzę tylko po płaskim i lubie szybką kadencje 90-10 obr/min to u mnie standard Co do łańcucha , jezeli kupił bym kasete ultegry to łancuch tez musi byc ultegry czy moze byc nowy dura ace ? Bo cenowo ultegra a dura ace to prawie to samo kilka złoty roznicy a chyba lepiej miec lancuch z wyzszej połki ale no nie wiem jak ma się to z kasetą ultegry i jaki model tego łańcucha musiał by byc . Dzięki z gory za odpowiedzi Pozdrower ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 a i b to chyba chodzi o to że są wewnętrzne i zewnętrzne zewnętrzne mają bolce i nacięcia ułatwiające zmainę biegów czy tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Nie wiem czy nie za późno, ale napisze, być może skorzysta ktoś kiedyś... http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/FC/EV-FC-7800-2251E_v1_m56577569830608870.pdf Do małej tarczy 39 zębów potrzeba dużej tarczy typu B. www.shimano-polska.com -> zakładka "instrukcje serwisowe", można się dowiedzieć wielu fajnych rzeczy. Może być łańcuch dura-ace do ultegry. Aurox, czy Ty piszesz po to, żeby nabijać sobie posty? Widziałeś kiedyś wewnętrzny blat 52 zęby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 gdzie napisałem o wewnętrznym blacie 52z ?????????????? w ogóle o co do mnie pijesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 a i b to chyba chodzi o to że są wewnętrzne i zewnętrzne A to napisałeś Ty? To teraz zobacz co napisał erico: ( tarcze duza ) - dura -ace SG-X 53B ( są podobno A i B czy to jest zalezne od małej tarczy?Jak nie o od czego) mała tarcza jest 39 i jej nie chce wymieniać . co do dużej tarczy sprzedawca w sklepie powiedział mi ze są dwa rodzaje tarcz d-a 7800 wersja A i wersja B i pytanie do was czym się to rózni ? Teraz jeszcze zajrzyj do linka, którego podałem, zrozum o czym jest mowa i będziesz wiedział do czego piję. Poza tym zazdroszczę Ci tej pięknej Kogi;) Pokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 No okej, przeanalizowałem te skany. Już wiem o co kamon Na początku napisałem głupotę-fakt. Oburzyło mnie to że wyjechałeś z nabijaniem postów, i to bardzo. Mogłeś w grzeczniejszy sposób dać mi do zrozumienia że jestem w błędzie Cieszę się jednak że koniec końców problem założyciela tematu rozwiązany/wyjaśniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.