Skocz do zawartości

[rower] Leader Fox

ALTARE

Rekomendowane odpowiedzi

Mój rower...

.dsc05413d.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Rama Leader Fox Factor 20’

Amortyzator Manitou R7 80mm

Koła Deore XT WH-M785 model 2012r.

Siodło San Marco SKN 204g

Sztyca nn

Zacisk sztycy nn

korba Shimano SLX FC-M660 3x10

Łańcuch Shimano HGX CN-HG74

Przerzutka p. SLX 3x10

Przerzutka t. Shimano XT RD-M773

Kaseta Shimano SLX CS-HG81 10s 11-34T

Manetki SLX SL-M660-3x10

kierownica KELLYS KBIX 25.4 / 580

Mostek KELLYS KBIX 25.4

Opona p. Hutchinson

Opona t. Maxxis Larsen TT kevlar 26x1.9

Dętki Maxxis UltraLight 26 - 1,9 - 2,125

Hamulec p. Shimano Deore BR-M596

Hamulca t. Shimano Deore BR-M596

Tarcza p. Shimano SLX 160 mm Center Lock

Tarcza t. Shimano SLX 160 mm Center Lock

Adapter hamulca Tył - No name

Gripy KCNC EVA

Pedały NS Bikes - Aerial

masa roweru +/- 10,8kg

Rower od kilku lat ciągle ewoluuje, od początku składany nie sklepowy, w wrześniu wymienione zostały koła + grupa SLX wspierana przez przerzutkę z XT. Z dwa tygodnie temu pozbyłem się w końcu siodełka które bardzo odstawało od reszty i wpakowałem SKN

Na razie są tylko 4 zdjęcia w galerii, czekam na nowe części tj: sztyca i zacisk sztycy obie części od Aerozine, oraz kilka alu śrubek dla wyglądu no i -20gr :D zamówiłem 2 dni temu, jestem ciekaw ile będę czekał listonosza biorąc pod uwagę że przypada to na okres święta-nowy rok.

w planach do końca przyszłego sezonu zmienić ramę, stanowczo na coś lżejszego od tej LF... może w międzyczasie kierownica i mostek, zależy od kasy chciałbym dużo więcej niż mogę... macie też tak ? :)

link do galerii na Picasa web album

Picasa Web Albums - artur sadlon - bike

post-136386-0-00716700-1325181341_thumb.jpg

• Mod Team

chciałbym dużo więcej niż mogę... macie też tak ? :)

Kto tak nie ma? :D

Bardzo ładnie zrobione zdjęcia (-:

Sam obiekt zdjęć też bardzo ciekawy, wizualnie jednak trochę widelec nie pasuje, ale to nic, nie ma tragedii :)

Te pedały... nie chcesz pedałów wpinanych zamiast platform? Lżej, wygodniej, szybciej, lepiej :D

W sumie sprzęt złożony z głową, całkiem fajne podzespoły, chociaż wydaje mi się, że oprócz pedałów trochę rurki tu nie pasują.

Bardzo ładnie zrobione zdjęcia (-:

dzięki

Ile masz wzrostu? Nie pedałuje Ci się źle przy tak cofniętym siodełku??

fakt, dobrze wychwycone:), mam 187-9 cm wzrostu,a powód takiego ustawienia trywialny, niedokładnie dokręcona śruba, po tym jak się zbierałem z tego miejsca to zauważyłem ze zjechało za dopuszczalną skale :)

pedały ogólnie wiem, że średnio się wpasowują, ale zdarza mi się czasem ze potrzebuje gdzieś dojechać i nie chce zabierać 2 par butów, nie chce tez plastikowych nakładek na spd, jeździłem spd-kach wiec wiem ile to ma plusów, ale na razie zostaną platformy :D

ramę chętnie bym zmienił, ale r7 w tym kolorze wypada za######iście i ogólnie na żywo całkiem się zgrywa wszystko... albo już się przyzwyczaiłem, sam nie wiem :D

• Mod Team

Mnie się coś widzi,że cosik tu jest nie tak .

Sztyca z offsetem, siodełko cofnięte chyba do granicy bezpieczeństwa z lekko opuszczonym tyłem ( przynajmniej tak wygląda) , mostek chyba na minus...., dziwne,dziwne

Wygodnie się jeździ? Może wartałoby trochę popracować nad bardziej ergonomiczną pozycją?

SKN to świadomy wybór? Dla mnie jedno z najbardziej niewygodnych siodełek.

Aha- polecam przypiąć przewód przedniego hamulca do amorka- tak na wszelki wypadek.

Edit: z siodełkiem widzę ,ze się wyjaśniło.

SKN to świadomy wybór? Dla mnie jedno z najbardziej niewygodnych siodełek.

świadomy, troche o nim poczytałem, nawet na forum pytałem, opinie były podzielone, mam go od niedawna. na razie 2 razy go używałem i nie ma źle, nawet je polubiłem.

R7 nie z meridy, a z allegro:P wersja MANITOU R7 Platinum, SPV model 2007, ale dopiero od 2009 jeździł. Mam go od roku, całkiem przyjemny amor szkoda ze tylko 80mm, za to waga ponizej 1400g. Rurę sam jeszcze skróciłem. Mostek odwróciłem przed jazdą, trasa prawie żadna więc ciężko powiedzieć czy tak zostanie, dyskomfortu nie odczuwałem, najchętniej zmieniłbym go na coś z 0stopni niższej wadze i może system 31,8mm chociaż kbix jest wystarczająco sztywny.

Właśnie dostałem przesyłkę! niestety tylko alu śrubki, sztyce i zacisk zamówiłem w innym sklepie i na razie żadnych informacji od nich.

bikez.jpg

Uploaded with ImageShack.us

czyli zysk cale 26g... :D zmieniłem w manetkach, klamkach, hamulcu przednim i mocowaniu przedniej przerzutki, jedna jeszcze została dlatego jest też na ostatnim zdjęciu na wadze... dla bezpieczeństwa w hamulcu tylnym zostają standardowe... jak dojdzie do mnie sztyca wrzucę jakieś fotki z ostatnimi zmianami...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...