Skocz do zawartości

[amortyzator] Reba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pare dni temu zakupiłem używany amortyzator na allegro - Rebe. Sprzedawca mówił że stan idelany nic nie cieknie żadnych uszkodzeń itp. itd.

Jednakże jak przyszedł to moim oczom ukazał się taki widok : https://picasaweb.google.com/olekdz/Reba

I stąd moje pytanie czy to kwalifikuje się do zwrotu ? Jak wygląda zwrot na allegro ? Ja się dogaduje z sprzedawcą, czy jakoś przez allegro to załatwiamy.

Ps. Aby udowodnic ze nic nie bylo wspomniane daje link aukcji : http://allegro.pl/show_item.php?item=2017258898

Pozdrawiam Olomaster

Napisz do niego, że amor jest nie zgodny z opisem oraz posiadał ukryty przez niego defekt i chcesz go zwrócić, żeby podał dane do zwrotu (i zobaczymy co odpiszę). W załączniku dodaj zdjęcie. Widać, że robił foty specjalnie tak aby ukryć to zatarcie.. :)

co czujesz jak przejedziesz po tym palcem? może specjalnie jest ustawiona na 80 żeby to ukryć, moim zdaniem powinieneś zajrzeć do niej i ocenić stan goleni (odwrócić ją do góry dolnymi goleniami, odkręcić dwie śrubki i wysunąć lekko golenie bez wylewania oleju, tak żeby było widać 125mm górnych goleni)

Na szczęście sprzedawca okazał się uczciwy i zaproponował zwrot pieniędzy : )

Dostałem taką wiadomość : "To naturalne zużycie pojawiające się w widelcach Rockshoxa nawet już po roku użytkowania, ale faktycznie, może za mało dokładne zdjęcia zrobiłem. Widać nie każdy zdaje sobie sprawę, że dwuletni widelec nigdy nie będzie wyglądał jak prosto ze sklepu. Nturalnie ma Pan prawo zwrócić towar nie odpowiadający Pańskim oczekiwaniom, a ja zwrócę pieniądze wraz z poniesionymi kosztami wysyłki.

Pozdrawiam."

Kupowanie czegokolwiek używanego w ciemno to loteria. Nie piszę tego jako snob kupujący wszystko nowe tylko człowiek użytkujący rower złożony w połowie z używek. Nie ma co zabraniać kupowania z drugiej ręki ale trzeba być bardzo czujnym i o tym przypominam.

wcale nie, wystarczy kilka dni jazdy w górach w towarzystwie umiarkowanego błotka.

Dziwne, że mój pike nie ma takich uszkodzeń. A, no tak! Ja używam brunoxa deo regularnie a w czasie mega błota nawet w czasie wycieczki zdarza mi się psiknąć. Jeżeli chodzi o jakość powłoki na widelcach RS'a to naprawdę uważam, że ona jest dobrej jakości a odrobina dbania pomaga ją w takim stanie utrzymać. Mało tego, odbarwione duro też jest gładkie pod palcem a jak wiadomo wszem i wobec czarna lagi momentalnie tracą kolor.

Spoko :) Niestety błędnie utarło się, ze wszystko co jest na lagach widelca to "anoda" i stąd biorą się później nieścisłości oraz różne dziwne prawdy ludowe.

W tej chwili powłoką, która ma redukować tarcie jest Kashima Coat obecna w Foxach, ale jej urok polega na micro porowatości która lepiej trzyma olej i przez to redukuje tarcie a nie na idealnie gładkiej powierzchni. Podobno działa to bardzo fajnie, ale nie miałem przyjemności testować tego rozwiązania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...