Skocz do zawartości

[Tarcze rowerowe do DH]- cena do 120 zł

Kuba13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Chciałbym poprawić skuteczność moich hamulców tarczowych (mechanicznych).

Zakupiłem ostatnio nowe klocki i tak myślałem nad zmianą tarcz. sądzę że wiekszy

rozmiar tarczy rozwiązał by problem, tylko nie wiem jaki dobrać optymalny rozmiar i model tarcz;)

Pomożecie

Pozdrawiam

I mówisz chłopcze że do DH, tak? I XCM'a katujesz w tym sporcie? :) Ekhem, okej, do tego widła nie pakowałbym więcej niż 180mm tarczę, choć i z tym miałbym opory.

Jakie? Na CenterLock czy 6 śrub? A może jakiś inny standard?

Ja uważam że nie ma sensu pakować tak dużej tarczy jak 180mm ze względu na to, że może się skrzywiać, chyba, że będzie to jakaś sztywna tarcza jak Hope na pająku pływającym. Najlepszym rozwiązaniem to wsadzić Avid G3 160mm, ewentualnie te 180mm jak pokusa ciśnie ;)

Szczerze to powiem wam że to nie jest taki typowy downhill jaki oglądacie. Złożem rower z myślą o XC. Chciałem poszaleć na łatwych zjazdowych trasach, nie wyczynowo tak bardziej amatorsko. Wiec poniekąd mam słaby osprzęt ale kupuje to na co mnie stać ;d Więc potrzebuje dobrych tarcz :D i tu was proszę o dalszą pomoc i o sensowne i konkretne podpowiedzi ;D Dziękuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...