EpicPoznan Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 ja smaruję dla wyglądu. no ale latem przy +30* albo zimą przy -10* (np garaż) nie zaszkodzi. mam na myśli głównie efekt wizualny, bo opony często brzydko się starzeją
maltan Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Napisano 3 Stycznia 2012 brzydko się starzeją Epic co przez to miałeś na myśli ? Przy okazji jak sądzicie, prze okres zimowy jak nie bedę jeździł i nie potraktuje opon czernidłem stanie się coś ? Chyba nie sparcieją w tym czasie ?
enduroriderPL Napisano 3 Stycznia 2012 Napisano 3 Stycznia 2012 Oczywiście, że NIE sparcieją. Guma starzeje się LATAMI więc kilka miechów jej nic nie zrobił. Miałem w rękach stare opony rowerowe, które naprawdę były pomarszczone etc. ale one miały coś pod 10 lat.
Bebol Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 Witam Dodam swoje 3 grosze , ja stosuję do opon i całego roweru Turtle Wax Ice .Preparat sprawdza się rewelacyjnie nie pozostawia białego nalotu na gumowych częściach , a przy woskowaniu ramy nie widac nie dopolerowanych miejsc ponieważ jest on w postaci płynu.Jedyna wada to taka ,że trzeba go nanosic co 2-3 mycia.
maltan Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Napisano 4 Stycznia 2012 Do roweru taki bajer to chyba zbędny. Poza tym mój ma anodowaną ramę, a takie specyfiki to raczej do lakierowanych ram się stosuje.
Bebol Napisano 4 Stycznia 2012 Napisano 4 Stycznia 2012 Jeśli tak to faktycznie szkoda do samych opon,ja stosuję do samochodu i 3 rowerów ale jak słusznie zwróciłeś uwagę, ramy są lakierowane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.